Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken waarschuwt taliban

Talibanstrijders
Photo News Talibanstrijders
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft de Taliban gewaarschuwd geen aanvallen uit te voeren op Amerikaanse troepen. 

Hij belde daarover maandag met een vertegenwoordiger van de Taliban. Een woordvoerder van de Afghaanse strijders stelde dat ze zich houden aan afspraken van eerder dit jaar om zich terughoudend op te stellen. De groep zou geen Amerikanen of vertegenwoordigers van andere landen aanvallen.

In de VS ontstaat er ondertussen meer en meer deining over berichten in de Amerikaanse pers dat Rusland islamistische groepen in Afghanistan premies zou hebben gegeven om Amerikaanse soldaten of militairen van zijn bondgenoten te doden. Ook rijst meer en meer de vraag in hoeverre president Donald Trump daarvan op de hoogte was. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.