Amerikaanse minister gaat volgende week naar China voor nieuw handelsoverleg

Steven Mnuchin
REUTERS Steven Mnuchin
De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin reist volgende week af naar China voor nieuw handelsoverleg. Dat liet hij weten in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC. Hij bevestigde daarmee eerdere berichten over persoonlijk overleg tussen hoge regeringsfunctionarissen van China en de Verenigde Staten.

Naast Mnuchin gaat ook Robert Lighthizer naar het overleg, dat dinsdag en woensdag in Shanghai zal plaatsvinden. Na de gespreksronde in China, gaan onderhandelaars van beide landen in Washington aan tafel zitten. De jongste tijd is er al op hoog niveau telefonisch handelsoverleg gevoerd tussen beide partijen.

President Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping sloten op de G20-top in Japan eind juni een wapenstilstand in het slepende handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Overigens dreigde Trump onlangs al wel weer met meer importheffingen op Chinese goederen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Edmond Dantès

    Als Trump niet zelf gaat, is er misschien een klein kansje op succes. Frappant dat het grote Amerika nu al schoorvoetend vragende partij is, zou het alsmaar groter wordende handelstekort daar voor iets tussen zitten?