Amerikaanse luchtvaartreuzen vliegen langere periode niet op China

REUTERS
Luchtvaartmaatschappijen American Airlines en United Airlines schrappen vanwege het nieuwe coronavirus alle vluchten van en naar China tot zeker 24 april. Volgens de Amerikanen is een grote daling van de vraag naar tickets een belangrijke reden om China langer te mijden. In eerste instantie werden vluchten naar China tot eind maart niet uitgevoerd.

Ook vluchten van en naar Hongkong zullen worden geschrapt. United Airlines zou hier 21 februari weer mee beginnen, maar de eerste vlucht staat eind april weer gepland. American Airlines had de vluchten van en naar China en Hongkong al tot 27 maart uit het schema gehaald. Daar komt nu dus ook krap een maand bij.

De VS hebben ook nieuwe restricties opgelegd aan reizigers die in China zijn geweest en het land in willen komen. Ook zijn er extra controles ingesteld op luchthavens. Delta Air Lines, partner van Air France-KLM had eerder al vluchten van en naar China tot eind april opgeschort.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kelly Verlinden

    En België ploetert maar voort als enige land met onze geweldige Maggie. Luchtverkeer vanuit China had weken geleden al verbannen moeten worden, dan was er niet zo een verspreiding geweest want alle Chinezen nemen medicatie om de koorts te verlagen zodat ze kunnen reizen. Zie London.

  • De Waen Luc

    Belgie is het enige land van Europa dat geen enkele maatregel neemt...

  • Frans Peeters

    Dat is de hele bedoeling China isoleren maar kunnen we nog zonder China