Amerikaanse luchtmacht verontschuldigt zich voor smakeloze 'Laurel vs Yanny'-tweet

De A-10 Warthog.
US Air Force De A-10 Warthog.
De Amerikaanse luchtmacht heeft een tweet verwijderd waarin ze grapjes maakt over luchtaanvallen op de taliban in Afghanistan. Het twitterbericht speelde in op het internetdebat over het geluidsfragment ‘Laurel vs Yanny’.

De hele wereld lijkt deze week in de ban van een audiofragment waarin sommige mensen het woord “Laurel” horen, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat er “Yanny” gezegd wordt. De tweet met het audiobestand werd al miljoenen keren gedeeld via sociale media.

Dat het fragment ook de US Air Force niet ontgaan was, bleek uit hun tweet van donderdagochtend. “De taliban in de stad Farah, Afghanistan zouden veel liever Yanny of Laurel gehoord hebben dan het oorverdovende ‘BRRT’ dat ze kregen dankzij onze A-10”, stond er te lezen.

Twitter

Het A-10-gevechtsvliegtuig, dat de bijnaam 'Warthog' heeft', staat bekend om zijn krachtig kanon. Met ‘BRRT’ werd verwezen naar het geluid van het dodelijke geschut.

Socialemediagebruikers reageerden verdeeld op de tweet. Nadat een journalist aan het Pentagon vroeg of een dergelijk bericht wel gepast was, werd het weer verwijderd. 

“We verontschuldigen ons voor de eerdere tweet aangaande de A-10”, reageerde de luchtmacht. “Het getuigt van slechte smaak en we bekijken het intern. Het [bericht] is sindsdien verwijderd.”

Amerikaanse en Afghaanse gevechtsvliegtuigen voerden dinsdag luchtaanvallen uit op de taliban in Farah nadat die de hoofdstad van de provincie hadden aangevallen. Volgens Najib Danish, woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, kwamen daarbij 300 talibanstrijders om. Minstens vijf burgers en 25 Afghaanse strijders kwamen eveneens om tijdens het gevecht, deelt provinciegouverneur Abdul Basir Salangi mee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.