Amerikaanse luchtmacht onderschept Russische bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen bij Alaska

Beeld ter illustratie.
REUTERS Beeld ter illustratie.
De Amerikaanse luchtmacht heeft vier Russische bommenwerpers en twee gevechtsvliegtuigen onderschept die in het luchtruim dicht bij Alaska vlogen. De toestellen vlogen richting een bewaakte zone die ongeveer 350 kilometer uit de kust van de Amerikaanse staat begint.

Volgens Amerikaanse media stuurde de Amerikaanse luchtmacht vier gevechtsvliegtuigen en een Awacs-toestel de lucht in. Volgens de luchtmacht bleven de Russische toestellen netjes buiten de zone. De Russische luchtmacht bevestigde het incident vandaag en verklaarde dat de toestellen routinevluchten boven neutrale wateren maakten.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Serge Surmont

  Zo'n controle en interactie en alsnog willen de amerikanen ons doen geloven wat gebeurd op 11/9 waar is... Bush zat daar zelf achter!

 • DIRK VAN BRUSSEL

  VS-Rusland de twee kwaken van deze wereld.

 • Christian Van der Auwera

  En dan precies daar ,precies of der zijn geen andere mogelijkheden in de rest van het internationaal luchtruim.

 • Patrick Dewael

  Toestellen vlogen in het internationale luchtruim, VS en NAVO doet dit ook so what's te problem?

 • jo denijs

  Waar os tegenwoordig de dankbaarheid tov de Amerikanen die duizenden levens opgeofferd hebben in het verleden om ons te bevrijden, echt zielig sommige uitspraken ! Onderschat de Russen ook niet hoor