Amerikaanse lerares overleden die opzienbarende affaire had met 22 jaar jongere leerling

Tiener Vili Fualaau en dertiger Mary Kay Letourneau in de jaren negentig.
DR Tiener Vili Fualaau en dertiger Mary Kay Letourneau in de jaren negentig.
Een Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 opzien baarde door zwanger te raken van een jonge leerling en later met hem trouwde, is vandaag op 58-jarige leeftijd gestorven. Volgens Amerikaanse media overleed ze aan de gevolgen van kanker.

De toen 34-jarige Mary Kay Letourneau werd in 1997 gearresteerd wegens een seksuele relatie met een van haar leerlingen, de 12-jarige Vili Fualaau. Ze werd veroordeeld voor kinderverkrachting op het moment dat ze zwanger was. Volgens Letourneau speelde het leeftijdsverschil van 22 jaar hen geen parten. 

Toen ze na zes maanden cel op vrije voeten werd gesteld wegens goed gedrag, raakte ze opnieuw zwanger van Fualaau. Ze moest daarop terug naar de gevangenis, omdat de rechter het haar had verboden hem nog te zien.
Nadat ze uiteindelijk een gevangenisstraf van ruim zeven jaar had uitgezeten, trouwde ze met Fualaau in 2005. De kinderen, Alexis en Georgia traden op het huwelijk van hun ouders op als bruidsmeisjes.

Het stel ging in 2017 uit elkaar, al was de scheiding pas vorig jaar augustus helemaal afgerond. Letourneau was bij het begin van de affaire met Fualaau getrouwd en al moeder van vier kinderen.

Mary Kay Letourneau (toen 35) in 1998 tijdens een hoorzitting in Seattle.
AP Mary Kay Letourneau (toen 35) in 1998 tijdens een hoorzitting in Seattle.
Mary Kay Letourneau en Vili Fualaau traden in 2005 in het huwelijk.
AP Mary Kay Letourneau en Vili Fualaau traden in 2005 in het huwelijk.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Mattheus

  PS: de wetgever kan wel geen verschil maken tussen sex met een jonge jongen - jong meisje: discriminatie op basis van geslacht...

 • Ellen Fekkes

  Een kind is een kind en daar moet je met je handen vanaf blijven. Als het een 22 jaar oudere man was geweest met een 12 jarig meisje dan zouden de reacties heel anders zijn. Het maakt echter geen verschil. Praat pedoseksuelen nu niet naar de mond.

 • Nick Lersberghe

  @Charlotte De greef Dat is niet per se waar. Lust helpt maar uiteindelijk is het een lichamelijke reactie.

 • Patrick Buysse

  Charlotte; excuseer, dit is duidelijk "vrouwenpraat". Er is een duidelijk verschil tussen fysieke "mannenverschijnselen" en de zin in seks. Een puber heeft zijn "instrument" helaas niet altijd onder controle. een vrouw/meisje kan wegdegelijk seks hebben met een jongen, terwijl hij dat niet wilt.

 • Charlotte De greef

  Mooie vrouw! Moet kunnen als beide partijen het oke vinden. Een jong meisje kan gedwongen worden tot seks, een jonge jongen kan bezwaarlijk een vrouw zwanger maken tegen zijn zin: hij kan geen seks tot een goed einde brengen zonder lust.