Amerikaanse laat dode moeder drie jaar op vloer in slaapkamer liggen

ShutterStock
Een 47-jarige Amerikaanse vrouw is opgepakt omdat ze haar dode moeder (71) drie jaar liet liggen op de vloer van haar slaapkamer. Dat meldt ABC News. De grootmoeder overleed in 2016, een aantal dagen na een ogenschijnlijk ongevaarlijke val.

De vrouw woonde in de Amerikaanse staat Texas samen met haar dochter en jonge kleindochter in één huis. De grootmoeder kreeg volgens de politie echter niet de zorg die ze nodig had van haar dochter.

Beenderen

Na haar overlijden, bleef haar lichaam drie jaar lang op de vloer van haar slaapkamer liggen. De dochter en kleindochter deelden de andere slaapkamer in het huis. Het stoffelijk overschot werd uiteindelijk gevonden na een onderzoek van de kinderbescherming. Van het lichaam van de oudere vrouw bleef na al die jaren niet veel meer dan beenderen over.


De 47-jarige vrouw wordt aangeklaagd voor het niet helpen van haar moeder - die “enkele dagen” na de val stierf - en voor het toebrengen van mentale schade aan haar dochter, die nog geen 15 was toen ze met het lijk van haar oma samenleefde. De 47-jarige vrouw kan een celstraf van 20 jaar en een boete tot 10.000 dollar (8.870 euro) krijgen. Haar dochter is ondergebracht bij familie en wordt opgevolgd door de kinderbescherming.

Voor haar dood was de 71-jarige vrouw een gerespecteerd lid van de lokale gemeenschap. Ze werkte 35 jaar lang als secretaresse en onderwijshulp in de lokale school.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mark germanus

  Zeer eigenaardig,niemand komt eens kijken en vragen naar haar in die 3 jaar?

 • marie-claire de bosscher

  en niemand miste die vrouw ?

 • Triene Despriet

  Raar verhaal als ze zo actief was en plots niemand ze meer hoorde of zag, 3 jaar lang ?!

 • patrick brom

  3jaar in een huis leven met een dode op de slaapkamer ,dat moet daar nogal gestonken hebben laat staan van de vliegen ,alleen nog beenderen resten nog dat is mensonwaardig om zo te leven , ik geloof daar geen bal van en de buren hebben die niets geroken ? of dat mens is goed zot

 • Sandra Peeters

  Ha, gerespecteerde burger. Dat zijn meestal de ergste en de reden dat haar dochter nooit geen hulp heeft gekregen. Een lijk 3 jaar op een naburige kamer is inderdaad niet normaal, dus je moet geen psycholoog zijn om te bedenken dat die vrouw waarschijnlijk compleet getraumatiseerd en/of geterroriseerd is geweest is door haar moeder. Die vrouw heeft duidelijk al decennia hulp nodig, geen cel. Waar was die gemeenschap toen?