Amerikaanse kustwacht vindt vijf ton cocaïne aan boord van duikboot

Leden van de Amerikaanse kustwacht gaan aan boord van de duikboot.
AP Leden van de Amerikaanse kustwacht gaan aan boord van de duikboot.
De Amerikaanse kustwacht heeft in de Stille Oceaan voor de kust van Zuid-Amerika een duikboot onderschept die meer dan vijf ton cocaïne vervoerde. 

De twaalf meter lange boot werd met behulp van de Colombiaanse zeemacht door een patrouillevliegtuig in internationale wateren opgemerkt. Dat meldt de Amerikaanse kustwacht in een persbericht.

Aan boord troffen de agenten van de kustwacht ongeveer 5,4 ton cocaïne aan, ter waarde van meer dan 165 miljoen dollar (151 miljoen euro). Vier vermoedelijke drugshandelaars werden tijdens de operatie opgepakt.

Speedboten en duikboten

Zuid-Amerikaanse drugskartels zetten tegenwoordig naast vliegtuigen en speedboten ook duikboten in om drugs naar Mexico, en vervolgens naar de Verenigde Staten, te brengen.

In juli kondigde de Amerikaanse kustwacht nog aan dat er bij verschillende acties in Latijns-Amerika alles samen dertien ton cocaïne in beslag werd genomen.

Een deel van de vangst.
AFP Een deel van de vangst.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.