Amerikaanse kustwacht redt laatste opvarende uit machinekamer gekapseisd vrachtschip

Het vrachtschip kapseisde voor de kust van Georgia.
AFP Het vrachtschip kapseisde voor de kust van Georgia.
Vlak voor de kust van de Amerikaanse staat Georgia is een vrachtschip met ongeveer 4.000 auto's aan boord gekapseisd. Daarbij raakten vier bemanningsleden aan boord opgesloten. Redders hebben de laatste vermiste opvarende uit zijn benarde situatie kunnen helpen.

De 'Golden Ray’ was zondagnacht in de problemen geraakt voor de kust van Georgia, nabij de haven van Brunswick, in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De oorzaak is volgens de Amerikaanse kustwacht nog onbekend. Aan boord van de autotransporteur bevonden zich 24 mensen, van wie er 20 meteen in veiligheid konden worden gebracht. Vier anderen bleven vermist.

De hulpdiensten slaagden er nadien in het kwartet te bevrijden. Drie van hen zaten vast 34 tot 35 uur in de romp. De redding van de vierde bleek een pak moeilijker. Hij zat geblokkeerd in een machinekamer achter glas.

Na het ongeval deelde het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken mee dat het om vier Zuid-Koreaanse bemanningsleden ging. De eigenaar van het schip, dat onder de vlag van de Marshalleilanden vaart, is het Zuid-Koreaanse logistiek bedrijf Hyundai Glovis.

AFP
APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.