Amerikaanse kleuter (6) wandelt school binnen met pistool op zak

Illustratiefoto.
Getty Images/iStockphoto Illustratiefoto.
Een 6-jarige kleuter is gisteren in de Amerikaanse stad Columbus betrapt op het dragen van een pistool. De politie van Columbus  greep de jongen in de kraag toen hij zijn school binnenstapte. 

De politie werd gebeld door iemand die de jongen met een ‘zwaar object’ in zijn broek richting het  Columbus Africentric Early College zag lopen. Dat bleek dus een pistool te zijn. Op een foto die door het politieteam op Twitter is gezet is een zwart pistool te zien, mét kogels. Of het wapen geladen was, wordt er niet bij verteld.

De jongen wordt vanwege zijn leeftijd niet vervolgd. Wel wordt onderzocht waar hij het pistool vandaan had.

Brief

Het Amerikaanse station WBNS-TV kreeg de brief in handen die de school naar de ouders stuurde na het incident. Daarin staat dat tegen de ‘student’ gepaste maatregelen worden genomen, zonder erbij te zeggen wat die maatregelen zijn.

Directeur Tyree Pollard benadrukt dat er op zijn school een zerotolerancebeleid geldt tegen wapens en drukt ouders op het hart om met kinderen te praten, zodat er in de toekomst geen soortgelijke incidenten meer plaatsvinden.

Bekijk ook:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim Goossens

    ???? Sex hebben onder de 18 wordt zeer zwaar gestraft ... Als 6-jarige met een pistool naar school gaan kan niet vervolgt worden maar kan wel 10-tallen mensenlevens kosten ... Amerika wordt wakker AUB