Amerikaanse Justitieminister citeert uit de Bijbel om scheiding migrantenkinderen van ouders te verdedigen

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions haalde de Bijbel aan om de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens te rechtvaardigen.
AFP De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions haalde de Bijbel aan om de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens te rechtvaardigen.
Amerikaans minister van Justitie Jeff Sessions heeft de scheiding van gezinnen zonder papieren gerechtvaardigd door uit de Bijbel te citeren. Vanwege de verontwaardiging bij de Democratische oppositie en de groeiende onvrede in Republikeinse rangen wees hij op de noodzaak om de wet na te leven.

"Ik zou u kunnen verwijzen naar apostel Paulus en zijn duidelijk en wijs gebod (...) dat het nodig is om de wetten van de regering te gehoorzamen, want het is God die ze uitgevaardigd heeft om orde te garanderen", zei Sessions in een speech die volledig aan het onderwerp gewijd was. In de VS werd er gisteren geprotesteerd tegen de maatregel.

"Illegaal de VS binnendringen is een misdrijf (...) En kinderen hebben, beschermt je niet", zei Sessions. Hij herinnerde eraan dat hij het openbaar ministerie de opdracht gaf om elke illegale oversteek van de grens vanuit Mexico te vervolgen wegens de "nultolerantiepolitiek" van president Donald Trump.

"Bijbels om de wet te respecteren"

De woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders, wilde niet onmiddellijk commentaar kwijt op de uitspraken. Ze zei wel dat het "zeer bijbels is om de wet te respecteren".

Sinds oktober zijn al honderden kinderen gescheiden van hun ouders aan de grens. Onder hen ook families die asiel aanvroegen.

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions haalde de Bijbel aan om de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens te rechtvaardigen.
AP De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions haalde de Bijbel aan om de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens te rechtvaardigen.6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Valentino Fabionara

  Slimme Jos..religie heeft hier niks mee te maken. Hoe laag ben jij gevallen ség !

 • Jos Plessers

  De ene citeert verzen uit de Koran en de andere uit de bijbel om hun misdaden te rechtvaardigen..smerig crapuul

 • emir hairic

  Godsdienstige misdadigers. Met Trump wordt Amerika naar middeleeuwse toestanden gekatapulteerd.

 • Luc Deville

  Er zijn er nog die dingen rechtvaardigen door uit geloofsgeschriften citeren om hun daden te verantwoorden.

 • wim CLAES

  francken houdt ze bijeen en dat mag niet. de anerikanen sluiten de ouders op en behandelen de kinderen als kinderen waarvan de oudersin een gevangeniszitten en dUs opgevangen worden. iedereen jeeft commentaar maar een antwoord of oplossing wordt niet gegeven. de vraag blijft; dit is chantage en buigen we hiervoor? De amerikanen niet, wij wel.