Amerikaanse Justitieminister citeert uit de Bijbel om scheiding migrantenkinderen van ouders te verdedigen

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions haalde de Bijbel aan om de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens te rechtvaardigen.
AFP De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions haalde de Bijbel aan om de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens te rechtvaardigen.
Amerikaans minister van Justitie Jeff Sessions heeft de scheiding van gezinnen zonder papieren gerechtvaardigd door uit de Bijbel te citeren. Vanwege de verontwaardiging bij de Democratische oppositie en de groeiende onvrede in Republikeinse rangen wees hij op de noodzaak om de wet na te leven.

"Ik zou u kunnen verwijzen naar apostel Paulus en zijn duidelijk en wijs gebod (...) dat het nodig is om de wetten van de regering te gehoorzamen, want het is God die ze uitgevaardigd heeft om orde te garanderen", zei Sessions in een speech die volledig aan het onderwerp gewijd was. In de VS werd er gisteren geprotesteerd tegen de maatregel.

"Illegaal de VS binnendringen is een misdrijf (...) En kinderen hebben, beschermt je niet", zei Sessions. Hij herinnerde eraan dat hij het openbaar ministerie de opdracht gaf om elke illegale oversteek van de grens vanuit Mexico te vervolgen wegens de "nultolerantiepolitiek" van president Donald Trump.

"Bijbels om de wet te respecteren"

De woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders, wilde niet onmiddellijk commentaar kwijt op de uitspraken. Ze zei wel dat het "zeer bijbels is om de wet te respecteren".

Sinds oktober zijn al honderden kinderen gescheiden van hun ouders aan de grens. Onder hen ook families die asiel aanvroegen.

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions haalde de Bijbel aan om de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens te rechtvaardigen.
AP De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions haalde de Bijbel aan om de scheiding van kinderen van hun ouders aan de grens te rechtvaardigen.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mark Wijgers

  De bijbel, de Koran , ... je kan er alles en niets mee bewijzen.

 • Jan Pauwels

  Schandalig. Kinderen van hun ouders scheiden doe je nooit. Dit zijn pure nazipraktijken.

 • Luc vanessa

  juist hetzelfde als wat de moslim fundamentalisten doen met de koran ! enzo hun gewelddaden wettigen ! USA regering geen haar beter !

 • Niko Karavas

  Illegaliteit is en blijft een misdaad.

 • Lilianne Van Neylen

  Dat die nog kan slapen!