Amerikaanse inlichtingendienst NSA stuurt bizarre Valentijnstweets

Het NSA-hoofdkwartier in Fort Meade in de Amerikaanse staat Maryland.
EPA Het NSA-hoofdkwartier in Fort Meade in de Amerikaanse staat Maryland.
Miljoenen mensen hebben afgelopen weekend het feest van de liefde gevierd. Ook de Amerikaanse inlichtingendienst NSA liet zich inspireren door Valentijn. De NSA stuurde zaterdag verscheidene - ietwat vreemde - tweets de wereld in.

"Gelukkige Valentijn vanwege de NSA. Nee, we luisteren niet naar jullie bedpraat." Met deze tweet wenste de omstreden Amerikaanse inlichtingendienst haar volgers een gelukkige Valentijn. De NSA 'knipoogde' daarmee ook naar het spionageschandaal dat klokkenluider Edward Snowden in 2013 aan het licht bracht. Uit verscheidene interne documenten bleek dat de NSA miljoenen mensen over de hele wereld bespioneert.

De NSA stuurde nog andere 'Valentijnstweets' uit, inclusief rijmpjes. "Rozen zijn rood, violetjes zijn blauw. De NSA houdt van privacyregels en van jou", klonk het ook.

Maar er was ook een minder liefdevolle boodschap, met een verwijzing naar het nummer 'Every Breath You Take' van The Police: "Every move they make, every step they take. We houden onze buitenlandse tegenstanders in de gaten."