Amerikaanse gevangene bekent moord op liefst 93 vrouwen

Samuel Little maakte schetsen van zijn slachtoffers. De FBI hoopt op basis van de tekeningen de vrouwen te kunnen identificeren.
AP/Inzet: EPA Samuel Little maakte schetsen van zijn slachtoffers. De FBI hoopt op basis van de tekeningen de vrouwen te kunnen identificeren.
De 79-jarige Samuel Little heeft opgebiecht meer dan 90 vrouwen te hebben vermoord. Eerder had hij al zestig slachtoffers opgebiecht.  Little is hiermee de dodelijkste seriemoordenaar uit de Amerikaanse geschiedenis.

De man zit sinds 2012 een levenslange gevangenisstraf uit voor drie moorden. Voor de zomer werd hij in verband gebracht met 60 moorden, inmiddels heeft de bejaarde man de moord op 93 vrouwen bekend. De feiten vonden plaats tussen 1970 en 2005.

Little tekende zeker dertig van zijn slachtoffers.
EPA Little tekende zeker dertig van zijn slachtoffers.

Volgens de FBI zijn de bekentenissen van Little geloofwaardig, en zijn 50 verhalen van de seriemoordenaar al geverifieerd.

Little tekende zeker dertig van zijn slachtoffers, voornamelijk vrouwen die in de prostitutie zaten of drugsverslaafd waren. Hij wurgde de vrouwen. Bij veel sterfgevallen werd in eerste instantie gedacht dat het om een overdosis ging of om een ongeluk.

De FBI hoopt op basis van de schetsen
 de vrouwen te kunnen identificeren en een aantal cold cases op te kunnen lossen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Loesje Vranken

  Die zal er nog wel een pak meer vermoord hebben aangezien zijn leeftijd nu. Zal wel begonnen zijn als 20tiger.Gefrustreerden die niks kunnen krijgen, gaan de vrouwen dan maar vermoorden.

 • dirk van melle

  Die heeft zijn best gedaan!

 • Patrick Mechels

  Die heeft nog een goed geheugen voor zijn leeftijd? Een goede advocaat zou hem vrij pleiten op basis van dementie. Eerst 3 moorden, dan 60 en dan 93. Het zou net andersom moeten zijn. Je wordt normaal vergeetachtig op die leeftijd??

 • Maarten Jacobs

  Vraag me af wat voor een deal hij heeft gekregen om dit allemaal te bekennen. Er hangt toch wel een ferm reukje aan, waarom zou ie na al die tijd dat ineens gaan bekennen?!

 • Peter jansen

  Zo een kerel wordt nog met de rolstoel vervoerd. Triestig, moet maar een ouder of dochter/zoon van een slachtoffer zijn. In een cel laten wegrotten en ieder uur zijn keel dichtknijpen juist totdat hij niet dood gaat. Dit zijn leven lang.