Amerikaanse federale rechter beveelt Trump om Dreamers-programma weer op te starten

In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering opgedragen om DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), beter bekend als het Dreamers-programma, opnieuw te activeren. DACA werd in 2012 door de vorige president Barack Obama ingevoerd om bijna 800.000 "dreamers", vluchtelingen die als minderjarige aankwamen in de Verenigde Staten, te beschermen tegen uitwijzing.
REUTERS In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering opgedragen om DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), beter bekend als het Dreamers-programma, opnieuw te activeren. DACA werd in 2012 door de vorige president Barack Obama ingevoerd om bijna 800.000 "dreamers", vluchtelingen die als minderjarige aankwamen in de Verenigde Staten, te beschermen tegen uitwijzing.
In de Verenigde Staten heeft een federale rechter in Washington D.C. de regering opgedragen om DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), beter bekend als het Dreamers-programma, opnieuw te activeren. Dat berichten lokale media.

DACA werd in 2012 door de vorige president Barack Obama ingevoerd om bijna 800.000 "dreamers", vluchtelingen die als minderjarige aankwamen in de Verenigde Staten, te beschermen tegen uitwijzing. 

Huidig president Donald Trump kondigde op 5 september vorig jaar aan dat hij begin maart een punt achter het programma zou zetten. De schrapping van het programma wordt sindsdien echter verhinderd door gerechtelijke procedures.

Grensmuur

De Amerikaanse regering heeft nu nog tot 23 augustus om de beslissing van de federale rechter John Bates aan te vechten. Als zijn beslissing van kracht gaat, zal de Amerikaanse overheid opnieuw aanvragen onder het Dreamers-programma moeten aanvaarden.

Trump had eerder het voortbestaan van DACA nog als tegenprestatie beloofd als congresleden ermee akkoord gingen om fondsen vrij te maken voor zijn befaamde grensmuur met Mexico.

Trump had eerder het voortbestaan van DACA nog als tegenprestatie beloofd als congresleden ermee akkoord gingen om fondsen vrij te maken voor zijn befaamde grensmuur met Mexico. Op de foto een pro-Trump en anti-migratiebijeenkomst in San Diego.
AFP Trump had eerder het voortbestaan van DACA nog als tegenprestatie beloofd als congresleden ermee akkoord gingen om fondsen vrij te maken voor zijn befaamde grensmuur met Mexico. Op de foto een pro-Trump en anti-migratiebijeenkomst in San Diego.19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jin Niemandal

  Hier zijn er toch veel mensen die slecht geïnformeerd zijn of zijn het russen ... .

 • Roger Boni

  Die kinderen kwamen toen terecht in die ' nu vermaledijde opvangkampen' en 'waren gescheiden van hun ouders'. Eigenaardig dat er toen daartegen niet geprotesteerd werd noch door rechters , noch door de democraten , noch door de beroepsprotesteerders.

 • guido vermeyen

  Is het niet zo dat rechters worden verkozen in de VS ?

 • Ludovic Smith

  K'moet eerlijk zijn dat ik die protesteerders wel een beetje beu begin te worden , langs bijde kanten maar vooral die liberalen die al hun informatie op domme berichten op Facebook baseren.

 • Jean West

  De Obama administratie heeft dit veranderd en alleen om stemmen te winnen voor zijn tweede ambstermijn dus moeten rechters zich niet moeien.