Amerikaanse familie beschuldigt politie van buitensporig geweld in zwembad

Een Amerikaanse familie beschuldigt enkele politieagenten ervan de kaak en drie ribben van een 12-jarig meisje te hebben gebroken tijdens een gewelddadige tussenkomst in een publiek zwembad in Fairfield, in de Amerikaanse staat Ohio.

Het incident gebeurde vorige week. De politie werd opgetrommeld na onenigheid tussen het personeel van het zwembad en een 33-jarige zwangere vrouw die samen met haar zus, haar eigen kinderen en enkele neefjes en nichtjes het zwembad wou bezoeken. Een van de neefjes zou geen gepaste zwemkledij hebben gedragen, waarna er een discussie losbarstte.

De situatie escaleerde toen de politie tussenbeide kwam en daarbij nogal hardhandig te werk ging. Op videobeelden die door omstanders werden gemaakt, is te zien hoe een agent een 12-jarig meisje in badpak bij de nek grijpt, tegen een politieauto duwt en haar handen achter de rug boeit. Een tienermeisje dat een hek vastklemde zou pepperspray in het gezicht hebben gekregen. Uiteindelijk werden de twee zussen, een 15-jarige jongen en een 12-jarig meisje gearresteerd.

De moeder van het 12-jarige meisje stelt dat haar dochter een gebroken kaak en drie gebroken ribben opliep. De politie ontkent dat er sprake was van buitensporig geweld. De kinderen zouden in het ziekenhuis behandeld zijn voor de effecten van pepperspray, maar over andere verwondingen werd niet gerept. Volgens de krant Enquirer werd er door het verplegend personeel alleen melding gemaakt van irritatie door pepperspray.

Een foto van het 12-jarige meisje in het ziekenhuis. Volgens haar moeder brak de politie haar kaak en drie ribben, maar de politie ontkent dat.
rv Een foto van het 12-jarige meisje in het ziekenhuis. Volgens haar moeder brak de politie haar kaak en drie ribben, maar de politie ontkent dat.