Amerikaanse drone doodt leden al-Qaïda

Een Houthi-strijder in militair uniform bij een controlepost in Sanaa.President Abd-Rabbu Mansour Hadi werd vorige week afgezet door de Houthi's.
REUTERS Een Houthi-strijder in militair uniform bij een controlepost in Sanaa.President Abd-Rabbu Mansour Hadi werd vorige week afgezet door de Houthi's.
Een Amerikaanse drone heeft drie vermoedelijke al-Qaïdaleden in Jemen gedood. Een andere drone is waarschijnlijk neergestort in het land, aldus inwoners van de stad al-Hada.

Het is onduidelijk of het om dezelfde drone gaat. Wel is duidelijk dat een Amerikaans onbemand vliegtuigje bij de plaats al-Saeed een voertuig onder vuur nam. Daarin zaten volgens mensen uit de omgeving drie leden van al-Qaïda.

De Verenigde Staten voeren al jaren aanvallen met drones uit op militanten in het land. Die aanvallen werden gedoogd en zelfs gesteund door de president van het land, Abd-Rabbu Mansour Hadi. Hij is echter vorige week afgezet door de Houthi's, een sjiitische minderheid in het land. Zij hebben een hartgrondige hekel aan de Amerikanen.