Amerikaanse Democraten dan toch niet gehackt: "Het was maar een test"

AFP
Groot alarm bij de Democratische Partij in de VS gisteren. Onbekenden zouden geprobeerd hebben opnieuw in te breken in de servers van de partij, nadat ze in volle verkiezingscampagne in 2016 al eens succesvol gehackt was door de Russen. Maar een dag later blijkt er niets aan te hand te zijn. "Het was maar een test", zo blijkt nu.

De vermeende poging om in te breken in het kiezersbestand van de Democraten, blijkt nu niet echt te hebben plaatsgevonden, zegt het Democratic National Committee in een mededeling. 

Wat er precies aan de hand is, is niet duidelijk. Volgens het DNC was de valse loginpagina slechts een "simulatie" gemaakt door een "derde partij". Wie die derde partij is, is niet bekend. Maar de partijleiding dacht dat de valse loginpagina een echte aanvalspoging was.

De test "had verschillende eigenschappen van echte aanvallen op de kiezersdatabase van de Democratische Partij", aldus de mdedeling. "Er vinden constant pogingen plaats om ons en onze infrastructuur te hacken. We zijn heel opgelucht dat dit geen echte poging was door een buitenlandse tegenstander, maar het incident bewijst nogmaals dat we waakzaam moeten blijven voor mogelijke aanvallen."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fons Casteels

    De server van de Democrats werd tijdens de verkiezingscampagne van 2016 niét gehackt door Russen. Het was trouwens geen hack, maar een interne lek. Seth Rich, werknemer van de Democrats, was zo gedegouteerd door de manier waarop de partij Sanders benadeelde ten opzichte van Clinton, dat hij 30.000 e-mails van Clinton kopieerde en aan Wikileaks bezorgde. Eén week later werd Rich vermoord. En twee weken later liet FBI-baas Comey het moordonderzoek al stopzetten.