Amerikaanse ambassadeur in Panama stapt op: "Ik kan niet meer voor Trump werken"

Amerikaans ambassadeur John D Feeley.
REUTERS Amerikaans ambassadeur John D Feeley.
De Amerikaanse ambassadeur in Panama heeft zijn ontslag ingediend wegens principiële redenen. In zijn ontslagbrief aan het ministerie van Buitenlandse Zaken schrijft John D Feeley dat hij niet langer kan werken voor Trump.

Het ministerie heeft het vertrek van Feeley bevestigd en stelt dat hij besloot "met pensioen te gaan om persoonlijke redenen, vanaf 9 maart dit jaar". Feeley is een carrièrediplomaat en een voormalige helikopterpiloot.

"Als diplomaat heb ik een eed afgelegd om de president en zijn administratie op apolitieke wijze getrouw te dienen, ook al zou ik het niet altijd eens zijn met bepaalde beleidslijnen. Mijn instructeurs hebben me ook duidelijk gemaakt dat indien ik dat niet kan doen, ik de eer aan mezelf moet houden en ontslag nemen. Die tijd is nu gekomen", stelt Feeley.

Het is niet bekend of het vertrek van Feeley te maken heeft met de uitspraken die Trump zou hebben gedaan tijdens overleg op het Witte Huis over immigratie. De Democratische senator Dick Durbin, die bij het overleg was, zei dat Trump Afrika en Haïti 'shitholes' (achterlijke landen) noemde. Trump ontkent dat hij die woorden heeft gebruikt.

Volgens lokale media stond Feeley's besluit al vast voordat de krant Washington Post berichtte over Trumps vermeende uitlating.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Johan Vleirick

  Ik zou ook graag eens horen dat hij echt iets gedaan heeft, waarmee hij het belang van de V.S. en van de wereld dient! Maar ik vrees dat ik daar nog lang zal moeten op wachten!

 • Christine Laevers

  Hij is de eerste niet en zal de laatste niet zijn.

 • ronny verachtert

  maar wie wil er nu werken voor achterlijke zot als Trump , dat hij eerst maar eens eerlijk is over zijn contacten met RUSLAND

 • Paul Van den Bruel

  Wanneer er eens iets positief over Trump in de media komt beloof ik aan mijn vrouw bij deze nooit nog een sigaret te roken. Ik vrees evenwel dat ik nog vele sigaretten zal kunnen roken.