Amerikaanse agenten spelen spelletje Russische roulette. En dan sterft Katlyn (24)

Agente Katlyn Alix (24).
AP Agente Katlyn Alix (24).
Een politieagent uit St. Louis, in de Amerikaanse staat Missouri, wordt vervolgd voor het doden van een collega-agent. Een bizar spelletje Russische roulette liep vorige week bijzonder tragisch af. 

Agent Nathaniel Hendren (29), in functie op dat moment, en Katlyn Alix (24) (niet aan het werk) stopten woensdagnacht bij het huis van Hendren in het zuiden van de stad, samen met diens partner. Hendren en Alix besloten er de tijd te verdrijven met een “spelletje”, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Om beurten

Hendren verwijderde alle kogels uit een revolver, op eentje na. Even draaien met die cilinder, en gaan. Om beurten richtten hij en Alix het wapen naar elkaar en haalden ze de trekker over. Russische roulette, zoals dat heet.

Hendren begon voorzichtig. Hij pakte het wapen, richtte het weg van Alix en haalde de trekker over. Niks. Zij pakte het wapen en richtte het naar hem. Klik. Opnieuw niks. Hendren nam de revolver weer over en richtte op Alix. Klik. Een schot. Récht in haar borst.

Knal

De derde agent had zich op dat moment al van de plaats verwijderd, blijkt uit een politieverklaring. “Speel niet met wapens. Jullie zijn agenten”, had hij gezegd, voor hij de kamer uit liep. En toen die knal. De agent liep terug naar zijn twee collega’s en trof Alix met een schotwonde in de borst aan. De mannelijke agenten snelden de jonge vrouw nog naar het ziekenhuis in hun politiewagen, maar daar bezweek ze niet veel later aan haar verwondingen. 

“Niets voor haar”

“Dit is een verschrikkelijk incident voor de echtgenoot, ouders en familie van Katlyn Alix, en voor onze hele gemeenschap”, stelt procureur Kim Gardner in een statement. “Uit alles wat ik hoor over deze slimme, jonge vrouw blijkt dat ze het politiedepartement op een eerbare manier vertegenwoordigde en dat ze een mooie toekomst tegemoet ging.”

Ook volgens Scott Rosenblum, advocaat van haar ouders, was het “totaal niets voor haar” om roekeloos met wapens te spelen. “Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen over wat hier is gebeurd”, klinkt het. Alix was al twee jaar politieagente, daarvoor zat ze in het leger.

Agent Nathaniel Hendren.
AP Agent Nathaniel Hendren.

Vervolging

De procureur is niet van plan om de dood van de agente met de mantel der liefde te bedekken. “Zoals ik al vaak heb gezegd, zal ik mensen die de wet overtreden altijd ter verantwoording roepen. Ongeacht hun beroep of publieke status. Hoe pijnlijk het ook voor mij en mijn medewerkers is om deze aanklacht tegen agent Hendren in te dienen, Katlyn en haar familie verdienen gerechtigheid.” 

Nathaniel Hendren, een voormalige marinier, wordt nu beschuldigd van onvrijwillige doodsslag en gewapende criminele feiten. Hij riskeert een gevangenisstraf van 10 jaar. 

Niet lang na de schietpartij raakte de agent gewond aan zijn oog. Hij staat ook met een blauw oog op zijn politiefoto. Zijn advocaat wil geen details geven over de verwondingen. Volgens sommige media sloeg Hendren zijn gezicht tegen de achterruit van zijn politiewagen, die geparkeerd stond aan het ziekenhuis. Hij zou heel goed bevriend zijn geweest met Alix.

AP11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marcel snottebel

  Domme man , stop hem maar in de gevangenis

 • jean vandenberghe

  Als het waar is was ze toch niet zo slim

 • Danny De Graeve

  Hier klopt serieus iets niet. Lijkt me eerder moord met als excuus roulette.Wie ga dat nu doen?

 • Karl Huysmans

  Lijkt bijna op de perfecte moord.

 • Belinda Vanderhallen

  Een slimme vrouw? waarom doet ze daar dan aan mee? En de echtgenoot stond erbij en keek ernaar?