Amerikaanse agenten die koppel doodschoten, beweren dat ze ontslagen werden omdat ze blank zijn

Slachtoffers Kisha Michael (31) en Marquintan Sandlin (32).
Twitter Slachtoffers Kisha Michael (31) en Marquintan Sandlin (32).
Vijf ex-politieagenten uit Californië die ontslagen werden nadat ze een koppel in een auto doodgeschoten, hebben een proces aangespannen tegen de stad Inglewood omdat ze naar eigen zeggen gediscrimineerd werden als blanken.

Bij het schietincident in februari 2016 volgden Sean Reidy, Richard Parcella, Michael Jaen, Andrew Cohen en Jason Cantrell de bevelen op van twee meer ervaren Latino-sergeanten, die niet ontslagen werden, zegt hun advocaat Zorik Mooradian.

"Mijn vraag is: waarom zijn de bevelvoerende officieren die ook ter plaatse waren, nog steeds aan het werk bij de politie, terwijl vijf jonge blanke agenten die met gevaar voor eigen leven de bevelen van hogerhand opvolgden, ontslagen?” aldus Mooradian.

Bijna drie jaar geleden werd de politie opgeroepen voor een auto die met draaiende motor in het midden van de straat stilstond. In de auto zaten een man en een vrouw die bewusteloos leken. Op de schoot van de vrouw lag een semi-automatisch wapen.

Nadat Kisha Michael (31) en Marquintan Sandlin (32) bijgekomen waren, liep het fout wanneer eerst de man en daarna de vrouw naar het vuurwapen greep. De agenten openden daarop het vuur en schoten het duo dood.

Vijf politieagenten werden geschorst en ruim een jaar later ontslagen. De twee officieren die op de plaats van het incident de leiding hadden, werken nog steeds voor de politie.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Niemand kan de versie van de agenten weerleggen. De twee slachtoffers zijn dood. Raar verhaal toch. Beide bewusteloos in de auto zitten met een wapen op de schoot. Zo maar, in het midden van de weg. Wat als die agenten de werkelijkheid wat aangepast hebben na hun fatale schoten.

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    En als je het artikel leest kan je niet anders dan constateren dat ze gelijk hebben.

  • Tim Van Bael

    Sommige mensen zijn blijkbaar geobsedeerd door discriminatie. Moet erg zijn om zo te leven.