Amerikaanse agente vergist zich van woning en schiet bewoner dood

iStock
Een agente in de Amerikaanse stad Dallas heeft na een blunder een 26-jarige man doodgeschoten. De politievrouw had de woning van het slachtoffer kennelijk aangezien voor haar eigen appartement, berichten lokale media.

De schutter was net klaar met een dienst en droeg haar uniform toen ze de woning binnenliep. Het is nog onduidelijk waarom ze vervolgens het vuur opende op de bewoner. Ze zag hem mogelijk aan voor een indringer, maar dat kon een politiewoordvoerder niet bevestigen. "We hebben haar nog niet verhoord", klinkt het.

Andere agenten ontfermden zich over het neergeschoten slachtoffer, die later overleed aan zijn verwondingen. De schietende agente is met verlof gestuurd. Een andere bewoner van het complex reageerde geschokt. "Ik weet niet of ze moe was, maar dit is nogal eng", zei de man tegen de Amerikaanse nieuwszender Fox 4. "De politie hoort je te beschermen."
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim CLAES

  begint vreemder te worden met de dag daar...

 • Ludovic De Beuckeleer

  mij maak je niet wijs dat je je eigen appartement niet herkent, dit is gewoon moord. het slachtoffer zal niet in gegaan zijn op haar vroegere voorstellen vrees ik .

 • Gerd Peeters

  Was die agente nog wel nuchter?

 • Veerle Hertens

  Die trigger happy flikken van Amerika mogen toch echt is serieus bestraft beginne worden, ongelooflijk, ook weer het zoveelste geval en het is nooit hun schuld

 • leetje van gorcum

  schieten ze daar ook nog wel eens iemand in een been ofzo. Man man je wordt daar door die mafketels direct ondersteboven geschoten