Amerikaans politieagent geschorst nadat hij man in elkaar slaat op straat

Archieffoto: politiewagen in Baltimore.
AP Archieffoto: politiewagen in Baltimore.
Een politieagent uit Baltimore is geschorst nadat hij een man afranselde op straat. Dat melden lokale nieuwsmedia. Het voorval werd gefilmd en online gedeeld. Op de beelden is te zien hoe de agent de man met enkele rake klappen op de grond werkt, alvorens hem in bedwang te houden. De politie start een onderzoek.

Het filmpje ging viraal nadat het op Twitter werd gezet door een burgerrechtenactivist. Het is niet duidelijk waarom de agenten ter plaatse waren.

Aan het begin van de video is het slachtoffer te zien in de achtergrond. Hij lijkt te roepen tegen de agent, die hem daarop een duw geeft. Wanneer de man zijn hand wegtikt, vliegt de agent uit. Hij begint de man te slagen en deelt ook een rake kniestoot uit, terwijl zijn collega hem probeert tegen te houden. Op einde lijkt het slachtoffer te bloeden terwijl hij op de stoep ligt.

Veel internetgebruikers veroordelen het politiegeweld dat getoond wordt in de video. Commissaris Gary Tuggle liet weten dat een onderzoek gestart wordt naar het incident. “Ik ben ontstemd door de beelden die vandaag naar boven kwamen”, luidt een officieel statement. “De betrokken agent werd geschorst terwijl we dit incident in zijn totaliteit onderzoeken.” 

Voor het onderzoek worden de bodycambeelden van de agenten bestudeerd. De politie zoekt ook naar getuigen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fre Terweirs

  Agent had beter eerst een aangetekende brief gestuurd, en daarna assistentie aan een deurwaarder gevraagd.

 • Gino Denil

  Zo werkt het niet, Kevin Robyn. Agenten mogen niet iemand in elkaar slaan omdat hij het misschien verdient. Het is aan de rechter om te oordelen of iemand een straf verdient. Met inachtneming van de rechten van een verdediging. Anders wordt de politie een gewelddadige militie die naar willekeur terreur uitoefent. Een dergelijke agent hoort gewoon niet thuis in een politiekorps. Zo iets zou voldoende moeten zijn voor ontslag.

 • Kevin Robyn

  ook weer maar een deel van heel het gebeuren gefilmd. makkelijk om iemand te veroordelen zo.wat is er voorafgegaan ? mss verdiende de man het wel. zou beter hier ook zo zijn in plaats van te pamperen

 • robin verfaille

  Ja das er inderdaad over,maar wat gaat er allemaal voorafgaand?Nogmaals niet aanvaardbaar.

 • Gino De Neef

  opnieuw slechts een zorgvuldig ge-editeerd stukje van een filmpje te zien. niets over wat de aanleiding was. en het is zwart tegen zwart. dus geen racisme.