Amerikaans leger verontschuldigt zich voor Area 51-dreigtweet

Feestvierders verzamelden zich vrijdag aan de ingang van Area 51 in Nevada.
Photo News Feestvierders verzamelden zich vrijdag aan de ingang van Area 51 in Nevada.
Een eenheid van het Amerikaanse leger heeft excuses aangeboden voor een bericht op Twitter over de geplande 'bestorming' van Area 51. "Dit is het laatste wat millennials zullen zien als ze vandaag proberen Area 51 binnen te dringen", schreef legerdienst DVIDS bij een foto van een B-2 stealthbommenwerper.

De foto verscheen vrijdag op Twitter en is inmiddels weer verwijderd. De dienst zegt dat een medewerker een bericht plaatste dat "op geen enkele manier" het standpunt vertegenwoordigt van het ministerie van Defensie. "Het was ongepast en we bieden onze excuses aan voor deze fout."

Bij Area 51 in Nevada verzamelde zich vrijdag een groep feestvierders. Dat gebeurde nadat een oproep om het complex te bestormen viral was gegaan op internet. De geheimzinnigheid rond de basis heeft geleid tot allerlei complottheorieën over ufo's en aliens die daar onderzocht zouden worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.