Amerikaans leger gaat piloten die UFO’s zien au sérieux nemen

Piloten melden vliegende tuigen die een helder licht verspreiden en sneller konden vliegen dan hun toestellen. Foto ter illustratie.
Shutterstock Piloten melden vliegende tuigen die een helder licht verspreiden en sneller konden vliegen dan hun toestellen. Foto ter illustratie.
De Amerikaanse marine kondigt aan dat hun piloten voortaan UFO-waarnemingen zullen kunnen melden zonder dat ze moeten vrezen daarmee hun carrière in het gedrang te brengen. Dat die piloten al jarenlang onverklaarbare vliegende tuigen zien, zit de legerleiding dwars. Ze willen er het fijne van weten.

“Onverklaarde luchtfenomenen” worden ze officieel genoemd. Het gaat dan meestal om razendsnelle tuigen in vreemde vormen, die een helder wit licht verspreiden en lijken voortgedreven te worden zonder luchtinlaten of uitlaten. Dergelijke waarnemingen gebeuren tegenwoordig meermaals per maand, maar niemand weet over wat het gaat.

Geen schaamte meer

De marine gaat nu nieuwe meldsystemen invoeren zodat piloten makkelijker hun verhaal kwijt kunnen zonder zich daarvoor te hoeven schamen of voor carrièreschade te vrezen.

“Sinds 2014 gebeurt het regelmatig dat dergelijke tuigen ons luchtruim binnendringen”, zo verklaarde woordvoerder voor zee-operaties van de marine Jopseph Gradisher aan de krant Washington Post. “We willen er het fijne van weten. We moeten erachter komen wie dit doet, waar ze vandaan komen en wat hun bedoeling is. Daarnaast moeten we manieren verzinnen om dit in de toekomst te verhinderen.” Hij benadrukt dat de legerleiding voortaan elke melding zal onderzoeken.

‘Vreemde materialen’

Die beleidswijziging komt er nadat officiële rapporten melding maakten van UFO’s die werden achternagezeten door militaire toestellen en van de vondst van “vreemde materialen” waarvoor het Pentagon geen verklaring heeft.

Piloten zijn vaak bang dergelijke zaken te melden. Ze vrezen dat hun carrière eronder zou lijden en merken dat er vaak weinig belangstelling is hun vaststellingen. Het nieuwe beleid biedt piloten de mogelijkheid dergelijke waarnemingen te melden en de marine belooft dat die meldingen naar de betrokken autoriteiten zullen worden doorgespeeld.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ronny meuris

    Niks speciaals, waarschijnlijk Iron man die zijn nieuw pak test.

  • Ivo Mariën

    Ze weten al heel lang dat er vliegende schotels zijn, maar het is niet altijd duidelijk van welke sterrenstelsel ze komen. Alleen enkele zoals de Tall White, Zetta Reticula kennen ze vrij goed. Anderen komen van deze planeet (Antartica) maar de meesten komen van heel ver en hebben geen binding met deze planeet.