Amerikaans energieminister denkt dat fossiele brandstoffen seksuele agressie kunnen voorkomen

Amerikaans minister van Energie Rick Perry.
AFP Amerikaans minister van Energie Rick Perry.
Een opmerkelijke uitspraak van Amerikaans minister van Energie Rick Perry: het verder ontwikkelen van fossiele brandstoffen kan seksuele agressie in Afrika helpen voorkomen, zei de minister gisteren na een bezoek aan het werelddeel. 

Perry vertelde over zijn bezoek aan Afrika tijdens een evenement met NBC-presentator Chuck Todd en de oprichter van de nieuwssite Axios, Jim VandeHei. De minister sprak tijdens zijn reis met een jong meisje, dat hem vertelde dat energie belangrijk voor haar is omdat ze nu moet lezen bij het licht van een vuur met giftige dampen.

"Maar ook vanuit het oogpunt van seksuele agressie", gaf de minister zijn verhaal een vreemde wending. "Wanneer het licht aan is, wanneer je licht hebt dat schijnt, krijg je gerechtigheid over dat soort handelingen. Dus vanuit het standpunt van hoe je de levens van mensen echt beïnvloedt, gaan fossiele brandstoffen daar een rol in spelen. Ik denk dat ze een positieve rol gaan spelen."

Waarom Perry het onderwerp ter sprake bracht tijdens het evenement, is niet duidelijk. Of iemand hem tijdens zijn reis heeft aangesproken over seksuele agressie, vertelde hij niet.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pete Schoonhuys

    De Trump-administratie ten voeten uit. Dit geloof je toch eigenlijk niet dat dit land zich met voorsprong als de leider van de wereld wil profileren en dan hoor je dergelijke uitspraken... En dan zijn er nog reacties a la 'de beste scholen in de wereld vind je in de VS'. SAD!

  • Roger Gilis

    Die vent is zo zot als een achterdeur. Dan moesten in Europa allemaal debielen rondlopen, daar we jaren aan een stuk met bruin- en steenkool hebben gekookt en verwarmd. Deze uitspraak typeert een groot deel van de Amerikanen.

  • Marc Spandel

    Ach... ministers en hun IQ... In België hebben we wel een ronde minister die ook de buiken van haar landgenoten wil gaan meten. Waarom? Om te vergelijken?