Amerikaans echtpaar opgepakt wegens mishandeling en verwaarlozing van hun 13 kinderen: "Zwaar ondervoed en met hangsloten aan bed geketend"

De opgepakte ouders David en Louise Turpin.
EPA De opgepakte ouders David en Louise Turpin.
De politie van Californië heeft 13 broers en zussen in de leeftijd variërend van 2 tot 29 jaar, van de hongerdood gered. De ouders zijn gearresteerd op verdenking van kindermishandeling.

De kinderen, van wie sommigen al de volwassen leeftijd hadden bereikt, werden zwaar ondervoed aangetroffen in een huis in Perris, zo'n 100 kilometer ten oosten van Los Angeles. Enkele kinderen zaten vastgeketend aan hun bed.

De politie kwam het gezin op het spoor toen een 17-jarige dochter van het gezin erin slaagde te ontsnappen. Met behulp van een mobiele telefoon die ze uit het huis had meegenomen, wist ze de politie te waarschuwen. De tiener, die "vermagerd was en leek op een kind van tien" volgens het persbericht van de politie, "zei dat haar twaalf broers en zussen vastgehouden werden in het gebouw door hun ouders". Ze zei dat sommigen met "kettingen en hangsloten" waren vastgebonden.

Het gezin tijdens een bezoek aan Disneyland.
Facebook Het gezin tijdens een bezoek aan Disneyland.

Ook volwassen kinderen

De politie trof bij het huis inderdaad twaalf zwaar vervuilde en ondervoede kinderen aan. "De agenten dachten met jonge kinderen van doen te hebben. Tot hun ontzetting bemerkten ze dat zeven van de kinderen al de volwassen leeftijd hadden", aldus een woordvoerder van de politie. De volwassen kinderen zijn tussen de achttien en negenentwintig jaar oud.

.
Twitter .

De ouders van de kinderen, David (57) en Louise Turpin (49), zijn opgepakt. Hen zijn negen aanklachten wegens mishandeling en tien aanklachten wegens verwaarlozing ten last gelegd. Hun borgsom is vastgesteld op 9 miljoen dollar.

Hoe lang de kinderen al vastzaten in het huis en over de motieven van de ouders is nog niks bekend gemaakt. Donderdag moeten de ouders voor het eerst in de rechtbank verschijnen.
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marc Geerts

  Kan gewoon niet dat dit zoveel jaren heeft kunnen duren. Niemand die daar iets van gemerkt heeft...laat me niet lachen want het is niet om mee te lachen. Hopelijk.blijven de kinderen samen en laten ze de ouders wegrotten in een kerker. Geen medelijden met zulk krapuul.

 • Martine Rochtus

  Ocharme en dan nog 13 kinderen op deze wereld zetten ..hopelijk komen die kinderen beter terecht

 • Werner Cammerman

  Wat een verzinsel. als dat zo is waarom hebben ze dan zo een mooi huis ? is alles zo mooi opgeruimd en onderhouden.ik zie op de gezinsfoto geen verzwakte of uitgemergelde kinderen. Wat een zwartmakerij.Ba !

 • Eddy van Dorst

  Normaal moet men op school toch iets merken.

 • ANN LIMBOS

  Voor altijd achter slot en grendel.