Amerikaans echtpaar doorbreekt stilzwijgen: “Ivana Smit is niet over balkonrand gegooid”

Alexander Johnson en zijn vrouw Luna.
Privéfoto Alexander Johnson en zijn vrouw Luna.
De dood van het Nederlandse fotomodel Ivana Smit in Kuala Lumpur is met raadselen omgeven. Het Amerikaanse echtpaar Alex en Luna Johnson doorbreekt nu het stilzwijgen. "Ivana is niet over de balkonrand gegooid.”

De 18-jarige Ivana Smit, woonachtig in Peer,  viel op 7 december vorig jaar van het balkon van het appartement van de Johnsons op de 20ste verdieping van een appartementencomplex in Kuala Lumpur na een wilde nacht vol seks, drank en drugs. Haar lichaam werd ’s middags naakt gevonden. De Johnsons zeggen dat ze sliepen en niets hebben gemerkt. Een ongeluk, oordeelde de Maleisische politie, maar volgens de familie Smit zijn de Johnsons verantwoordelijk voor de dood van hun dochter. Het fotomodel zou overleden zijn in het appartement, waarna Alex en Luna zich koelbloedig ontdeden van het lichaam door de vrouw naakt over de rand van het balkon te gooien. Politiefunctionarissen zouden zijn omgekocht om het op een ongeluk te laten lijken.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mathieu Peeters

  En wie denkt dat de familie de waarheid spreekt. We kunnen twijfelen aan alles wat we hier horen. Op die leeftijd daar aan zo iets deelnemen zegt in mijn ogen ook al heel veel. Maar dat zal de familie niet graag horen Bekijk de zaak nuchter en je zal wel zien dat het slachtoffer ook niet zo braaf was als de familie wil laten uitschijnen. En wat er allemaal gebeurt is zal wellicht nooit volledig aan het licht komen.

 • Niels Beerbaum

  Zou er iemand hebben verwacht dat ze het stilzwijgen zouden doorbreken met de mededeling dat ze het wél hebben gedaan?

 • Niesje Smeyers

  Als je er niet bijwaard toen het gebeurde Dan is het beste om te zwijgen me is nog steeds onschuldig tot de schuld is bewezen

 • Paul Philippaerts

  Hebben wel heel lang kunnen nadenken over wat ze zouden gaan zeggen, met hulp van advocaten, kan je een mooi verhaaltje verzinnen.

 • Harry van der Lans

  Natuurlijk trachten zij de schuld in de schoenen tell schuiven van de jonge vrouw. Dit echtpaar heeft de jonge vrouw misbuikt op een misselijk makende manier en hun vlucht voor gerechtigheid zegt min genoeg.