Amerikaans ambassadeur bij EU beschuldigd van seksueel wangedrag

Sondland getuigde vorige week nog tegen Amerikaans president Trump in de onderzoekscommissie van het Congres.
Photo News Sondland getuigde vorige week nog tegen Amerikaans president Trump in de onderzoekscommissie van het Congres.
De Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie, Gordon Sondland, wordt door drie vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat melden Amerikaanse media. Het zou allemaal zijn voorgevallen voordat Sondland ambassadeur werd in Brussel. Sondland getuigde vorige week nog in het impeachment-onderzoek tegen Amerikaans president Donald Trump.

Sondland zou zich aan drie vrouwen hebben opgedrongen. Hij zou twee van de vrouwen geprobeerd hebben te zoenen en hij zou zijn geslachtsdeel aan de derde vrouw hebben laten zien. Een van de vrouwen wilde een baan bij het bedrijf van Sondland, een andere vrouw wilde dat hij zou investeren in haar bedrijf en de derde vrouw was een zakenrelatie. Nadat die vrouwen de avances hadden afgewezen, zou Sondland ze zakelijk hebben teruggepakt. 

Hij ontkent zelf alle aantijgingen. "Deze valse beschuldigingen zijn verzonnen en hebben een duidelijk politiek doel", laat de ambassadeur in een verklaring weten.

‘Quid pro quo’

Sondland staat centraal in het onderzoek naar de afzettingsprocedure rond Amerikaans president Donald Trump. Hij bevestigde vorige week tijdens een hoorzitting dat er wel degelijk sprake was van een ‘quid pro quo’ of ‘voor wat hoort wat’ toen Trump met de Oekraïense president Volodimir Zelensky belde.

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc Cuypers

  Allemaal georganiseerd door Trump . Een beetje te opvallend , een week na zijn getuigenis . Probleem met de #Metoo beweging . Zij moeten niks bewijzen , maar jij wel je onschuld . Omgekeerde wereld .

 • Jacques De Meulemeester

  Als je Trump beschuldigd krijg je zeker een neptirade terug. Het enige waar ik me over erger is dat die slimme Amerikanen Trump nog geloven ook. Die man gaat over lijken ! Een gevaar voor de ganse wereld.!!!

 • dirk belis

  Inderdaad José. Hij heeft openbaar verklaard dat Trump inderdaad de wet overtreden heeft en plotseling gebeurt dit dan door Amerikaanse!!! vrouwen.Fake ! News. Trump wilt wraak.

 • Patrick Vandeputte

  Wat een ongelooflijk "toeval" dat dit net gebeurd na zijn getuigenissen vorige week. Karaktermoord op bestelling dus.

 • jan van reeth

  wie nog zou geloven dat politiekers a la Trump eerlijke, positief ingestelde, het hoger doel-trachtende mensen zouden zijn zonder rancune omwille van bekentenissen: volgende week is het sinterklaas.