Amerikaan schiet per ongeluk zichzelf en zijn vrouw neer tijdens kerkdiscussie over wapenveiligheid

First United Methodist Church, Tellico Plains Facebook
Een Amerikaan heeft per ongeluk zichzelf en zijn vrouw verwond in een kerk in Tennessee. De 81-jarige man wilde zijn wapen tonen aan een parochiaan tijdens een discussie in hun kerk over de recente schietpartij in een kerk in Texas, toen hij per ongeluk een kogel afvuurde.

De tachtiger nam deel aan een wapendiscussie in de First United Methodist Church in Tellico Plains en wilde tijdens het gesprek zijn wapen tonen aan een andere kerkganger. Maar de man was vergeten dat het geweer geladen was en haalde de trekker over. De kogel ging door zijn hand en raakte ook nog zijn vrouw - die naast hem in haar rolstoel zat - in de buikstreek om vervolgens haar rechterarm te doorboren, tegen de muur af te ketsen en naast haar rolstoel te belanden.

“We hielden net een gesprek over wapens in kerken”, vertelt een verbouwereerde getuige. De parochianen zochten samen naar een passend antwoord op vragen als: moeten er wapens aanwezig zijn in gebedshuizen als bescherming? En als parochianen een wapen bezitten, moeten ze dat dan meebrengen naar de kerk of niet? "Het was nogal schrikken toen het wapen van de man plots afging”, vertelt de getuige. “Uit het niets weerklonk er een luide knal. Toen hoorde ik plots de vrouw stamelen... ‘ik ben neergeschoten’.”

De vrouw moest geopereerd worden, maar beiden kwamen er gelukkig met niet-levensbedreigende verwondingen vanaf, laat de politie weten. Niemand anders raakte gewond en er wordt ook geen klacht ingediend. “Het was een ongeluk”, vertelt korpschef Russ Parks aan ABC News. “Het was niet intentioneel. Hij was gewoon vergeten dat het wapen geladen was.”
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Patrick Kelchtermans

  wanneer vredelievende en goedbedoelende mensen niet meer helder genoeg van geest zijn om te weten of hun wapen nu wel of niet geladen is en ermee staan rond te zwieren in een volle kerk, is dat levensgevaarlijk. De regels mogen gerust strenger.

 • jos indigne

  Gelukkig is de wapenwet er niet gekomen door Trump , maar is dat daar al lang ingeburgerd

 • Dupond Durand

  Amerikanen zijn gevaarlijke mensen en beseffen niet het gevaar van hun wapen. Wie weet had deze kerel niet meer alle verstand gezien zijn ouderdom (oeps vergeten dat hij geladen was)......

 • Jean De Grande

  An sich heb je gelijk, Irene Van herck, maar eenzijdige ontwapening heeft nog nooit gewerkt en werkt altijd in het voordeel van de crimineel zonder geweten. Ik ben niet van plan om mij weerloos te laten afslachten door iemand die het verschil tussen mijn en dijn niet kent.

 • Peter Buyck

  50 jaar ervaring is géén garantie dat er toch een ongeval gebeurt 'oeps vergeten dat het wapen geladen is'.