Amerikaan probeert vliegtuig in Japan op te stappen met geladen handwapen

Een pistool van Smith & Wesson.
Smith & Wesson Een pistool van Smith & Wesson.
De 43-jarige Amerikaan Michael Edward Applegate is aangehouden op de internationale luchthaven van Narita in Japan. Hij bleek een geladen pistool in zijn handbagage te hebben. Applegate riskeert tot 20 jaar cel.

De Amerikaan vloog maandag met zijn familie van Seattle naar Narita (op 70 km van Tokio) om er een binnenlandse vlucht naar Okinawa te nemen. Daar zou hij als brandweerman op de Amerikaanse basis van de Navy aan de slag gaan. Maar op de luchthaven van Narita vond de security een automatisch handwapen van Smith & Wesson, geladen met 14 kogels, in de bagage van Applegate. In de koffer die hij had ingecheckt werd ook nog eens een magazijn met 14 kogels aangetroffen.

Applegate gaf toe dat het handwapen van hem was, maar zei dat hij niet wist hoe het in zijn bagage terechtkwam. Waarschijnlijk zou hij het in zijn haast per ongeluk mee ingepakt hebben, beweerde hij. 

Applegate werd aangehouden. Als hij aangeklaagd en schuldig bevonden wordt, riskeert hij minstens drie en maximum 20 jaar cel. Onder de Japanse wetgeving moeten munitie en wapens gescheiden opgeborgen worden. Dat Applegates pistool geladen was, maakt zijn misdrijf daarom in principe nog ernstiger.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Heffens

    Zeker een reden om iemand minstens 3 jaar op te sluiten.

  • Ronny Biesen

    Een blaam voor de security in de VS. Als hij in Seattle aan boord kon gaan met een geladen wapen en kogels??? Stelt iemand zich die vraag niet?? Gelukkig heeft men het in Japen gezien.