Amerikaan overleeft als bij wonder blikseminslag

Het is een klein mirakel dat Ryan Cross nog leeft. De 34-jarige Amerikaan uit Idaho was tijdens een kampeertocht met zijn vrienden op quads aan het rijden toen het noodweer hen trof. En Cross helaas letterlijk, want de bliksem sloeg in op de onfortuinlijke man. De foto's van zijn verwondingen en van zijn gescheurde kledij zijn hallucinant.


De bliksem kwam het lichaam van Ryan Cross in via zijn hoofd en verliet het weer via de rug. Het drama vond plaats toen Cross ging schuilen onder een boom voor een hagelbui.

"Ryan stapte van zijn quad af en ging onder een boom staan om zichzelf te beschermen tegen de hagel", zegt zijn vriendin aan lokale nieuwszender KTVB. Zij vindt het een wonder dat Cross het overleefde. "Hij leunde tegen de boom, keek naar een kaart op zijn smartphone, en toen gebeurde het."

Verlamming
Ryan Cross verblijft in het ziekenhuis waar hij moet herstellen van zijn verwondingen. Hij heeft bloedingen in zijn hersenen. Er werd aanvankelijk ook gevreesd voor verlamming, maar daar zou Cross volgens de artsen aan ontsnappen. Al blijft het wachten op de definitieve resultaten van een lang herstel. Cross is vader van twee kinderen.

De kans om getroffen te worden door een blikseminslag is ongeveer 1 op 700.000. Twee kameraden van Cross moesten ook ter plaatse verzorgd worden. Een van hen zat nog op zijn quad en dat heeft de bliksem afgeleid.

twitter
twitter