Amerikaan gedood bij raketaanval op militaire basis Irak

Twee jaar geleden werd nog gestreden om de stad door Iraakse militairen en Koerdische onafhankelijkheidsstrijders (archiefbeeld).
AFP Twee jaar geleden werd nog gestreden om de stad door Iraakse militairen en Koerdische onafhankelijkheidsstrijders (archiefbeeld).
Een raketaanval op een militaire basis in stad Kirkoek heeft het leven gekost aan een Amerikaanse onderaannemer, dat meldt persbureau Reuters. Volgens lokale media hebben minstens acht raketten de militaire basis getroffen. De K1-basis, waar zowel Amerikaanse en Iraakse soldaten gestationeerd zijn, bevindt zich in de Koerdisch Autonome Regio.

Volgens televisiezender Al-Sumaria hebben veiligheidstroepen de plaats ontdekt van waaruit de projectielen van het type Katyusha werden afgeschoten. Voorlopig eiste geen enkele groepering de aanslag op, maar een bron uit het Amerikaanse leger zegt dat men de betrokkenheid van Kataib Hezbollah onderzoekt. De genoemde groep is een door Iran gesteunde sjiitische moslimmilitie 

Bij de aanval raakten ook enkele Amerikaanse militairen lichtgewond, maar zij zouden waarschijnlijk alweer aan het werk zijn, aldus een anonieme bron van het Amerikaanse leger.

Twee jaar geleden kondigde de Iraakse regering aan dat de terroristische milities van Islamitische Staat in het hele land met hulp van de Verenigde Staten waren verslagen (HLN+). Desondanks pleegde de terreurgroep nog verschillende aanslagen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Govaerts

    Het wordt er daar niet beter op te veel volk wil de grond. En de burgers die er leven moeten dat macht spel maar ondergaan.