American Airlines beschuldigt twee zwarte basketbalspelers onterecht van diefstal en schopt hen uit vliegtuig

REUTERS
American Airlines verontschuldigt zich nadat twee zwarte basketbalspelers uit het vliegtuig werden gezet. De mannen werden door een AA-medewerker onterecht beschuldigd van diefstal van twee dekentjes.

Marquis Teague en Trahson Burrell, twee professionele basketters van het team Memphis Hustle, stapten zondag op een vlucht van Dallas, Texas naar Sioux Falls, South Dakota. De vlucht werd verzorgd door Envoy Air, een dochtermaatschappij van AA. 

Beide spelers kregen van twee passagiers in first class dekentjes aangeboden voor ze plaats namen in economy class. Een steward beschuldigde hen echter van diefstal. Er volgde een discussie en Burrell en Teague moesten uiteindelijk het toestel verlaten, omdat de steward zich naar eigen zeggen niet veilig voelde met het duo aan boord.

Coach Glynn Cyprien en assistent-coach Darnell Lazare uitten hun ongenoegen over het incident op Twitter. “Het is 2017 en een steward van @AmericanAir ziet twee jonge zwarte atleten met dekentjes uit eerste klas. Zijn eerste reactie is ‘heb je ze gestolen?' Zou je mensen niet beter leren om eerst de feiten te weten te komen alvorens conclusies te trekken?”  schreef Lazare.

“SCHAAM JULLIE” reageerde Cyprien, die American Airlines aanmaande om het personeel omgangstraining aan te bieden.

Omgangstraining

Volgens Joshua Freed, woordvoerder van American Airlines, heeft de luchtvaartmaatschappij zich al bij de spelers verontschuldigd. De mannen vlogen later op de dag alsnog naar Sioux Falls. Ze kregen deze keer een vlucht in eerste klas aangeboden, maar misten wel het kerstdiner met de rest van het team.

Vorige maand maakte American Airlines-CEO Doug Parker nog bekend dat medewerkers van American Airlines omgangstraining zullen krijgen om onbevooroordeeld te leren handelen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Bakker

  En als het geen sportmannen waren had er geen Haan naar gekraaid. Dat is Amerika.

 • Diane Bernaerts

  Hij voelde zich "niet veilig"..... omdat hij hen zélf vals beschuldigd had? AA..... ik vlieg er ook niet meer mee als het niet echt moet.

 • Marc De Laet

  Nog maar eens een voorbeeld van macht en misbruik! Voor misbehandelingen door luchtvaartmaatschappijen geld ook een #MeToo ...

 • WILLY MUYLAERT

  Ze gaan het NOOIT leren, mijden dus!

 • Dirk Vangossum

  Niet de eerste keer..