Ambulanciers rijden met stervende man naar McDonald's voor ijsje

"Eenvoudig gebaar maakt soms wereld van verschil"

Toen ze hoorden dat Ron al twee dagen niets gegeten had, vroegen ze waar hij echt zin in had. "Een ijsje van bij McDonalds", antwoordde hij.
RV Twitter @QldAmbulance Toen ze hoorden dat Ron al twee dagen niets gegeten had, vroegen ze waar hij echt zin in had. "Een ijsje van bij McDonalds", antwoordde hij.
Ambulanciers hebben hun goed hart getoond toen ze een stervende man thuis gingen ophalen. Ron had al twee dagen nauwelijks gegeten. Alvorens hem af te zetten bij palliatieve zorgen, vervulden de ambulanciers zijn laatste wens. 

"Een eenvoudig gebaar maakt soms een wereld van verschil", zegt John Hammond die verantwoordelijk is voor de ambulanciers in Queensland. De ambulanciers kwamen Ron ophalen, voor zijn laatste reis naar palliatieve zorgen. Toen zijn vrouw Sharon liet vallen dat Ron de voorbije twee dagen nauwelijks iets had gegeten, vroeg een van de ambulanciers of hij misschien ergens zin in had. "Een ijsje van bij McDonalds", antwoordde Ron. Daarop reden ze met hun ziekenwagen recht naar McDonalds, en bezorgden Ron zijn ijsje. 

"Wanneer mensen ons bellen, hebben ze het vaak moeilijk en zijn ze heel kwetsbaar", vervolgt Hammond. "We vinden het dan ook belangrijk dat onze ambulanciers mensen een goed gevoel kunnen bezorgen. Dat kan echt een verschil maken, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor hun familie."
Het is trouwens niet de eerste keer dat de paramedici uit Queensland in het nieuws komen door hun goed hart te tonen. In 2017 ging al eens een foto viraal van een verpleger die met zijn patiënt een ommetje maakte naar de kust. De zieke Australische vrouw was dolgelukkig dat ze nog een laatste keer de zee kon zien.

In november 2017 reden ambulanciers uit Queensland al eens met een terminale vrouw naar de kust, omdat ze graag de zee nog eens wilde zien.
RV In november 2017 reden ambulanciers uit Queensland al eens met een terminale vrouw naar de kust, omdat ze graag de zee nog eens wilde zien.46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Van den broeck

  Respect voor die ambulanciers

 • daniel daue

  Respect voor deze ambulanciers

 • Eric De landtsheer

  Zelden heb ik een krop in de keel, maar dit gebaar is eentje die kan tellen. En ik durf denken dat een ambulancier bovendien het uit eigen zak betaald heeft. Dit is iemand afscheid laten nemen op de mooist mogelijke manier.

 • Paul Keulemans

  Zo hoort het eigenlijk !!

 • Frank Elen

  Als dat de wens van deze man is dan moet daar aan voldaan worden. Iedereen beslist over zijn eigen leven en toch zeker hoe het moet eindigen, althans zo zou dat moeten