Ambulanciers mogen bewapend de baan op in Florida

Foto ter illustratie.
REUTERS Foto ter illustratie.
Ambulancepersoneel in de Amerikaanse staat Florida mag bewapend op pad als er een oproep is voor situaties met verhoogd risico op vuurwapengebruik.

Nieuwszender CNN meldt dat Ron DeSantis, gouverneur van Florida, een maatregel heeft afgekondigd waardoor paramedisch personeel zichzelf bewapend mag verdedigen. Daaronder vallen situaties als schietpartijen, drugsinvallen, gijzelingen of zelfmoordpogingen met een vuurwapen. Wel moeten paramedische professionals voor het dragen van een vuurwapen een jaarlijkse training ondergaan.

Kansas en Ohio hebben al een soortgelijke maatregel, drie andere staten hebben een wet in voorbereiding.

DeSantis tekende vorige maand nog een wet die regelt dat docenten op een schoolcampus met een wapen mogen rondlopen. Aanleiding is een schietpartij op een school in Parkland in 2018, waarbij veertien leerlingen en drie medewerkers om het leven kwamen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Martin Soetaert

    Begrijpelijk , als ambelancier weet je nooit in welke situatie je zal terecht komen en aan wapens geraken is ginder zeker geen probleem dus .....

  • DIRK VAN DESSEL

    Waarom kan dit hier ook niet ? Geef ambulanciers, bestuurders bij het openbaar vervoer, tram, trein, bus en pompiers politionele bevoegdheid. Dit zou hen toelaten manu militari op te treden bij fysiek geweld tijdens de uitoefening van hun taak.