Ambulancier leest hardleerse bumperklever de les, tevergeefs

Motorist tailgates ambulance on Aston Expressway in Birmingham
Meer dan drie kilometer bumperklevend achter een ambulance rijden om zo de file vermijden, is verkeershufterig gedrag van het ergste soort. Een automobilist die in oktober stond aan te schuiven in een vrijdagse verkeersopstopping op de M6-snelweg in de Britse grootstad Birmingham, filmde hoe een bestuurder van een Renault Scénic duidelijk geen zin had in wachten.

Hij zag een passerende ambulance met zwaailichten voorbijkomen, verliet de file en begon het voertuig op zeer geringe afstand te volgen. De ambulancier kreeg dit in de gaten en zette de ziekenwagen stil. Hij stapte uit en ging verhaal halen bij de bumperklever. Het filmpje werd massaal gedeeld op Facebook, waarop de krant Birmingham Mail de ambulancier Shane Jones (21) zocht en vond.

"We vervoerden toen een jong kind naar het ziekenhuis. Onze zwaailichten stonden aan. Die Renault-bestuurder heeft ons zeker drie kilometer lang gevolgd. Als ik plots had moeten remmen, was hij zeker op ons gebotst. Zijn gedrag is stuitend", aldus Jones. De man verklaarde doodleuk dat hij zo sneller door de file kon komen.  De bolwassing van de ambulancier had dan ook weinig effect.

Eens terug ingestapt, zag Jones tot zijn ontsteltenis hoe de Renault-chauffeur opnieuw de ambulance begon te volgen. Stilstaande chauffeurs in de file zagen wat er gaande was, en klaxoneerden om hun onvrede te uiten. Daar trok de man zich geen barst van aan. De wegpolitie van Birmingham spoort hem op.