Ambassades en consulaten in Melbourne en Canberra ontvangen massaal verdachte pakketten

De brandweer aan het werk bij de Franse en Indiase consulaten in Melbourne.
REUTERS De brandweer aan het werk bij de Franse en Indiase consulaten in Melbourne.
De Australische Federale Politie (AFP) zegt vandaag dat verschillende verdachte pakketten bij ambassades en consulaten in de staat Victoria en in hoofdstad Canberra zijn bezorgd. "De pakketten worden door de aanwezige hulpdiensten onderzocht", zegt de AFP in een tweet.

De lokale krant The Age meldt dat er pakketten zijn verstuurd naar mogelijk zelfs 22 consulaten en ambassades in Canberra en Melbourne, de op een na grootste stad van het land. Maar die informatie is niet bevestigd. In de verschillende mediaberichten is voorlopig geen sprake van het Belgische consulaat in Canberra. Wel gaat het onder meer om de diplomatieke vertegenwoordigingen van Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de VS, schrijft The Age. 

Een brandweerman bij het Koreaanse consulaat in Melbourne.
AP Een brandweerman bij het Koreaanse consulaat in Melbourne.

Ook zijn er onbevestigde berichten van pakketten in onder meer de Duitse, Italiaanse, Spaanse, Pakistaanse, Griekse, Thaise, Zwitserse, Egyptische en Deense consulaten.

Maandag werd het Argentijnse consulaat in Sydney deels ontruimd nadat verdacht poeder was ontdekt in een enveloppe. Uiteindelijk bleek het poeder ongevaarlijk.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gustaaf carpels

    Hoe haal je het nieuws door een enveloppe of pakket met bloem of suiker te vullen en dan de politie te bellen en of de kranten zelf te bellen Zonder dat er een echte dreiging is Anders zijn het geen flauwe grappenmakers maar Slechte burgers die de gewone burgers veel geld kosten