Amazon-oprichter en miljardair Jeff Bezos kondigt scheiding aan op Twitter

Amazon-baas Jeff Bezos en MacKenzie Bezos.
REUTERS Amazon-baas Jeff Bezos en MacKenzie Bezos.
Amazon-topman Jeff Bezos, op papier de rijkste persoon ter wereld, gaat scheiden. Hij en zijn vrouw MacKenzie Bezos kondigden in een gezamenlijke verklaring op Twitter aan een punt achter hun huwelijk te zetten.

Bezos is koploper in de lijst met miljardairs van persbureau Bloomberg. De Amazon-baas heeft een vermogen van 137,2 miljard dollar (zo’n 119 miljard euro). Daarmee laat hij de nummer twee op de lijst, Microsoft-goeroe Bill Gates (92,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 80,2 miljard euro), ruimschoots achter zich. Superbelegger Warren Buffett is met 80,7 miljard dollar (69,9 miljard euro) de nummer drie op die lijst.

Jeff en MacKenzie Bezos waren 25 jaar samen. “We zetten onze levens verder als vrienden”, klinkt het in een gezamenlijke verklaring op Twitter. Jeff en MacKenzie laten weten dat ze ontzettend dankbaar zijn voor de tijd die ze samen als echtpaar met elkaar doorbrachten. 

De twee ontmoetten elkaar toen ze samenwerkten voor hedgefonds D.E. Shaw. In 1994, een jaar na hun huwelijk, richtte Bezos Amazon op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.