Alweer triest record in Italië: afgelopen 24 uur 793 doden door coronavirus

De mortuaria in de brede omgeving van Bergamo zijn overvol. Legertrucks met daarin de doodskisten met coronaslachtoffers moeten uitwijken naar crematoria buiten Lombardije, zoals hier aan een begraafplaats in Ferrara in de minder zwaar getroffen regio Emilia-Romagna. Na de crematie gaan de urnen aar de nabestaanden in Lombardije.
AP De mortuaria in de brede omgeving van Bergamo zijn overvol. Legertrucks met daarin de doodskisten met coronaslachtoffers moeten uitwijken naar crematoria buiten Lombardije, zoals hier aan een begraafplaats in Ferrara in de minder zwaar getroffen regio Emilia-Romagna. Na de crematie gaan de urnen aar de nabestaanden in Lombardije.
In Italië is opnieuw het record verbroken van het aantal doden op 24 uur tijd door het coronavirus. De Civiele Bescherming meldt dat in het afgelopen etmaal 793 mensen om het leven kwamen. In totaal stierven nu al 4.825 mensen in Italië aan het virus.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het aantal besmettingen in Italië is toegenomen van 47.021 tot 53.578, een stijging van 13,9 procent, aldus de Civiele Bescherming. De zwaarst getroffen regio Lombardije bevindt zich nog steeds in een kritieke situatie, daar stierven op een dag 546 mensen. In totaal ligt het aantal doden daar op 3.095.  25.515 personen in de regio zijn besmet met het virus.

Van degenen in heel Italië die oorspronkelijk besmet waren, zijn er vandaag 6.072 volledig hersteld, vergeleken met 5.129 de dag ervoor. Er liggen 2.857 mensen op intensieve zorgen tegen eerder 2655. 

Ook vrijdag was er al een recordaantal nieuwe overlijdens in Italië, toen op een dag tijd 627 mensen omkwamen. Dat was een stijging met 18,4 procent.

De Italiaanse overheid heeft vrijdag de lockdownmaatregelen nog aangescherpt. De regio’s in het noorden vragen echter een compleet uitgaansverbod in de hoop het virus zo te kunnen indammen

Donderdag haalde Italië China in als het land met de meeste doden door het zeer besmettelijke virus.

AP
AP
In Zogno (Lombardije) zijn begrafenisondernemers en een priester de enige aanwezigen bij een begrafenis van een coronaslachtoffer.
AP In Zogno (Lombardije) zijn begrafenisondernemers en een priester de enige aanwezigen bij een begrafenis van een coronaslachtoffer.24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  De lockdown in Italië telt voor twee : de crisis speelt zich af in het rijke noorden met een degelijke gezondheidsinfrastructuur. Men is bang dat er verspreiding zou komen naar het zuiden waar die gezondheidsinfrastructuur veel veel minder is. Zoals hier op het Franse platteland. Blij dat er geen vakantieverplaatsingen meer mogen.

 • Kurt De Meue

  De tragiek van de EU is dat er geen europees gezondheidsbeleid is. De landen van de EU met een goed gezondsheidszorgsysteem hebben nooit de inmenging van Europa gewild omdat het dan gaat over SOLIDARITEIT met landen met een minder goed uitgebouwde gezondheidszorg en daar wringt het schoentje. Wanneer natuurlijk alles in de soep begint te draaien zoals nu, dan beginnen die landen die steeds op de rem hebben gestaan te kijken naar Europa. Draag zorg.

 • Jos Nijs

  @ronny: shengen zal alleen vrij verkeer van goederen worden. vrij verkeer van mensen zonder europees gezondheidscentrum is weer een dikke blunder gebleken van de EU

 • Denis Stock

  Het lamlendige EU blijft achterwege. Grote woorden vele beloftes.

 • Gino Denil

  We zitten nu wereldwijd aan 300.000 geregistreerde besmettingen en 12994 doden volgen de John Hopkins University in de VS. En het sterftecijfer tegenover de geregistreerde besmettingen blijft dus draaien ronde de 4,3%.