Alsmaar helderder: zelfs kwal en krabben zichtbaar door schoon water in Venetië

AFP
Nu door de coronacrisis het toerisme in Venetië volledig stilligt, is het water in de lagune alsmaar helderder geworden. Met prachtige beelden tot gevolg. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Modder en sedimenten worden niet meer opgestuwd door de talloze motorboten en gondels die normaal de hordes toeristen vervoeren door de Italiaanse eilandstad. Voor de Venetianen is daardoor nu goed zien welke dieren er in en om het water leven: krabben, kwallen, vissen en schelpdieren. 

"De flora en fauna in de lagune is tijdens de lockdown niet veranderd. Maar wat wel is veranderd, is dat we ze nu kunnen zien", zegt bioloog Andrea Mangoni. Hij maakte een filmpje van een lichtgekleurde kwal, die kalmpjes door een kanaal in Venetië zwemt.

Ook in de Turkse stad Istanbul profiteren waterdieren momenteel van de verplichte rust op en langs het water. Zo vertonen de dolfijnen die normaal al voorkomen in de Bosporus, zich nu dicht bij de kust. Daar stonden anders honderden vissers.

AFP
ANDREA MANGONI via REUTERS
ANDREA MANGONI via REUTERS
AFP
Ook in de Turkse stad Istanbul profiteren waterdieren momenteel van de verplichte rust op en langs het water.
AFP Ook in de Turkse stad Istanbul profiteren waterdieren momenteel van de verplichte rust op en langs het water.
AFP
AFP28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Linda Deyaert

  Rust en vrede voor natuur en dier.

 • Marc LInden

  Spinoza? De natuur vindt er wel iets op. Dit keer zonder de mensen.

 • Sjonny Martero

  We zijn gewoon met teveel en de natuur wilt er iets aan doen. De mens probeert dit zoveel mogelijk tegen te houden. Wie wint er?

 • Marc Van Looy

  Als de mens niet het nodige doet voor de natuur dan zal de natuur het ons wel opleggen! Zoals gevolgen opwarming aarde en COVID-19! En we mogen al blij zijn dat het "maar" Corona is, verwacht jullie aan ergere pandemien als we zo blijven doorgaan!

 • robrecht Peeters

  en zonder twijfel wordt het nog beter nu de mensensoort op het punt staat uit te sterven.