Als lerares deze zak boven deur hangt, verandert plots de houding van de kinderen

Facebook
Lerares Kristen McCulloch wilde een kleine oefening doen in de klas om inzicht te krijgen in het leven van haar studenten. Dus hing ze een plastic zak aan de deur en moedigde de leerlingen aan om er dingen in te stoppen die ze linken met persoonlijke problemen. De boodschap die er uit volgde, ging echter veel dieper en veranderde de klas voorgoed.

De Amerikaanse lerares wilde aan de kinderen tonen dat ze niet de enigen zijn met een zware last om te torsen. Het resultaat was ongelofelijk ontroerend zoals McCulloch schreef op de Facebookpagina van 'Love What Matters'.

"Wanneer je nu onze klas binnenkomt, hangt er een zak boven de deur. Die zak bevat alle problemen waarmee we worden geconfronteerd. De dingen die ons afleiden, verdrietig of kwaad maken", vertelde de lerares.

"Ik ondervond vaak dat de leerlingen dachten dat ze helemaal alleen stonden met hun moeilijk leven en familiale problemen. Dus schreven we vandaag anoniem onze bekommernissen neer op een papiertje, frommelden het op en smeten het in de zak. Ik zwierde de papiertjes door elkaar en vroeg aan de leerlingen om elk eentje uit de zak te halen en luidop voor te lezen.

Ik kon amper geloven met welke problemen de kinderen thuis allemaal moeten omgaan. Het resulteerde in heel wat tranen en knuffels. De leerlingen zeiden keer op keer: 'Ik wist niet dat de andere studenten ook zo'n moeilijk leven hebben'.

De boodschap van het project is dat je nooit kan weten hoe veel 'gewicht' anderen op hun schouders moeten dragen. Dat is een heel belangrijk gegeven wanneer je in interactie gaat met anderen. Ik wilde hen laten zien dat ze niet alleen staan en dat de hele klas hen begrijpt en kan ondersteunen. Onze verhalen hangen nu aan de deur en herinneren ieder van ons eraan welke last sommigen moeten torsen."

"If you walk into our classroom now, you'll see