Als identieke drieling samen trouwt, raken zelfs hun mannen in de war

Rafaela, Rochele en Tagiane zullen elkaars trouwverjaardag niet licht vergeten.
Diovane Moraes / Everton Rose Associates Rafaela, Rochele en Tagiane zullen elkaars trouwverjaardag niet licht vergeten.
De Braziliaanse identieke drieling Rafaela, Rochele en Tagiane Bini (29) trouwden op dezelfde dag, droegen ongeveer dezelfde trouwjurk, hadden hetzelfde kapsel en identieke make-up. Toen de bruidegommen hun trouwgelofte moesten afleggen, waren ze bang dat ze de verkeerde vrouw voor zich zouden hebben.

Bruidsboeketten in andere kleur

De gasten op de bruiloft vorige zaterdag zagen driedrubbel. Alleen de bruidsboeketten en de kleedjes van de bruidsmeisjes hadden een andere kleur, anders konden familie en vrienden de bruiden niet uit elkaar houden. Zelfs de bruidegommen Rafael, Gabriel en Eduardo bekenden dat ze bang waren met de verkeerde te trouwen. Rafael, die met Rafaela trouwde, verklaarde hoe de vrouwen soms opzettelijk hun verloofdes in de war brachten.

"Zoals die keer dat we allemaal in de keuken stonden te koken. Rochele, de verloofde van Gabriel, stond aan de gootsteen en Rafaela aan het fornuis. Zonder dat ik het had gezien, waren ze van plek gewisseld. Plots stond ik de verkeerde te knuffelen".

"De mooiste is de mijne"
Op de grote dag hadden de mannen naar eigen zeggen geen probleem om de juiste bruid er uit te pikken. "Ik wist het maar al te goed", zegt Eduardo, die met Tagiane trouwde. "Ik wist het van zodra ze de kerk binnenkwam, zij was de mooiste".

De ouders van de drieling, Pedro en Salete, hadden al dochter Liziele toen ze besloten hun gezin uit te breiden. Moeder Salete viel flauw toen ze hoorde dat ze zwanger was van een drieling.

Rafaela was de eerste die haar toekomstige echtegenoot Rafael ontmoette, tien jaar geleden toen ze samen aan de universiteit zaten. Een jaar later werd Rochele een koppel met Gabriel. Toen Tagiane zich verloofde met Eduardo, stelden de ouders van de meisjes voor op dezelfde dag te trouwen.

Zoals veel identieke meerlingen, zijn de zussen al sinds hun geboorte heel close en delen ze dezelfde smaak en interesses.
Diovane Moraes / Everton Rose Associates Zoals veel identieke meerlingen, zijn de zussen al sinds hun geboorte heel close en delen ze dezelfde smaak en interesses.
Slechts aan de kleur van hun bruidsboeket kon je de drie bruiden uit elkaar houden: geel voor Rafaela, rood voor Tagiane en blauw voor Rochele.
Diovane Moraes / Everton Rose Associates Slechts aan de kleur van hun bruidsboeket kon je de drie bruiden uit elkaar houden: geel voor Rafaela, rood voor Tagiane en blauw voor Rochele.

Stoelen opzij

Vader Pedro, een landbouwer, had één probleempje: hoe wandel je met drie dochters tegelijk naar het altaar? "We besloten dat we allemaal tot halverwege de kerk zouden stappen en dat ik mijn dochters dan één voor één naar het altaar zou leiden".

De stoelen in de kathedraal van Passo Fundo werden uit elkaar gezet zodat de drie bruiden naast elkaar richting altaar konden stappen. Ze werden gevolgd door 18 bruidsmeisjes, gekleed in de kleur die de bruid had gekozen: geel voor Rafaela, blauw voor Rochele en rood voor Tagiane.

"Overweldigend gevoel"
Tagiane, die ook het eerst werd geboren, werd als eerste door haar vader naar het altaar gebracht. "Ik probeerde mijn tranen te bedwingen, maar het lukte niet. Mijn vader daar zien, op dat moment, dat was een overweldigend gevoel".

De meisjes hadden zich voorgenomen samen hun kapsel en make-up te gaan doen met de bedoeling er verschillend uit te zien. "We probeerden een aantal stijlen, maar uiteindelijk hielden we alle drie van dezelfde stijl. Zo is het altijd geweest en zo zal het ook blijven", zegt Rochele.

Het feit dat de familie van de bruiden wel meer drielingen telt, schrikt de mannen niet af. "Als wij een drieling krijgen, zal het niet makkelijk zijn, maar we zullen dat als een zegen ervaren en de kinderen met veel liefde grootbrengen".

Niet vergeten: gele bloemen voor Rafaela, rode voor Tagiane, blauwe voor Rochele.
Diovane Moraes / Everton Rose Associates Niet vergeten: gele bloemen voor Rafaela, rode voor Tagiane, blauwe voor Rochele.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.