Alpinisten overleven val van 200 meter tijdens afdaling van Mont Maudit

De top van de Mont Maudit, in de buurt van de Mont Blanc.
De top van de Mont Maudit, in de buurt van de Mont Blanc.
Twee alpinisten hebben gisteren in het Mont Blanc-massief een val van 200 meter overleefd. De een bleef zelfs ongedeerd, de ander liep slechts lichte verwondingen op. De gendarme van de Franse plaats Chamonix sprak van een wonder. Voor alle zekerheid is het duo wel naar het ziekenhuis van Sallanches gebracht.

Beide mannen, met touwen aan elkaar gezekerd, waren bezig met de afdaling van de Mont Maudit toen ze op een sneeuwhelling de grip kwijtraakten en naar beneden gleden. Ze hadden volgens een politiewoordvoerder alle geluk van de wereld dat ze geen rotsblokken, andere obstakels of een afgrond tegenkwamen. Uiteindelijk konden ze de val breken met behulp van hun stijgijzers en pikhouwelen.

Vergelijkbaar ongeluk

Op de flanken van de Mont Pelvoux in de Hautes-Alpes gebeurde een vergelijkbaar ongeluk. Een 48-jarige klimmer raakte op de Couloir Coolidge de controle kwijt en schoof 300 meter omlaag. Ook hij kwam er volgens een reddingswerker redelijk goed vanaf. Hij is met verwondingen aan het gezicht in het ziekenhuis van Briançon opgenomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.