Alpinist maakt dodelijke val in de Franse Alpen

Beeld ter illustratie.
thinkstock Beeld ter illustratie.
Een 68-jarige alpinist is zaterdag om het leven gekomen in het Arves-massief, een deel van de Franse Alpen in het departement Savoie. De zestiger maakte een val van 100 meter.

Het lichaam van de man werd rond 21 uur gevonden door de reddingsdiensten. Zij waren uitgerukt na een telefoontje van de vrouw van het slachtoffer, omdat hij niet was opgedaagd op de plek waar ze hadden afgesproken.

Het slachtoffer was afkomstig uit Metz en met vakantie in Briançon. Hij was een ervaren alpinist en was goed uitgerust. De man, die alleen op weg was, ging vermoedelijk onderuit tijdens een beklimming. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Stephan Chef

    Overleden tijdens uitoefenen van je hobby, lijkt mooier dan doodvallen op uw werk of in het verkeer. Hopelijk denken de nabestaanden er ook zo over.