Ga naar de mobiele website
^ Top

Alligator valt meisje (10) aan. Maar zij rekent briljant met hem af dankzij deze truc

Thinkstock/videostill
Toen Juliana Ossa in de Amerikaanse staat Florida door een alligator werd gegrepen, verloor het 10-jarige meisje haar koelbloedigheid niet. Met een geniaal handigheidje zette ze het roofdier in geen tijd schaakmat en herwon ze haar vrijheid.

Zaterdagnamiddag was het meisje aan het plonsen nabij de oever van een meer in Orlando toen de alligator zijn kans schoon zag. Het water was op die plaats nochtans maar een halve meter diep maar dat schrikte het reptiel niet af om zijn tanden in het been van Juliana te zetten.

Het moedige kind sloeg niet in paniek maar behield haar kalmte en bedacht razendsnel een plan om zichzelf te bevrijden uit die benarde positie. "Eerst was ik bang maar ik wist wat ik moest doen", vertelde ze aan de Amerikaanse zender NBC News. Het meisje herinnerde zich een trucje dat ze had gezien tijdens een uitstapje naar het wildpark 'Gatorland'.

"Ik sloeg zo hard ik kon op zijn voorhoofd maar hij liet me niet los", aldus Juliana. "Vervolgens stak ik twee vingers in zijn neusgaten zodat de alligator niet meer kon ademen."

Die truc werkte stante pede! Het verraste dier opende onmiddellijk zijn muil en loste zijn grip waardoor het meisje kon ontsnappen. De stiefoom van het kind, Steven Rodriguez, kon haar uit het water trekken. In het ziekenhuis waren tien hechtingen nodig om de wonde aan het been te hechten. Maandag mocht ze het hospitaal verlaten.

Juliana gaf nog het volgende mee: "Als ik word aangevallen, dan vecht ik terug. Altijd." Alle alligators zijn bij deze gewaarschuwd.

Meer over8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ka Ka

  Amai haar vingers in die vieze neus steken is toch ook wel extra sterk van haar. Je zou ook voor de ogen kunnen gaan.

 • Shakira moessa

  Moedige dame !! Gelukkig is het goed afgelopen !

 • Nico pelgrims

  Wauw, sterk werk!!!

 • lodewijk maesen

  hou uw kind in t oog aub

 • Steve Tijpels

  Als het dier een tuimeling maakt, sta je daar te mikken met je vingertjes.

Gesponsord

Meld een bug