Alleenstaande mama van vier ruilt leven met dat van rijk gezin: weekbudget van 3.400 euro raakt niet op

Claire Lee zag haar weekbudget verzeventienvoudigd.
Channel 5 Claire Lee zag haar weekbudget verzeventienvoudigd.
Alleenstaande moeder van vier Claire Lee ruilde voor een sociaal experiment van leven met een rijk doktersgezin. Plots woonde ze in een grote villa en had ze een weekbudget van 3.000 pond (3.400 euro). Omdat ze haar budget niet op kreeg, kocht ze nog een horloge van 570 euro voor haar zoon.

De Britse zender Channel 5 voert in het programma ‘Rich House, Poor House’ een opmerkelijk sociaal experiment uit. Een gezin dat het niet breed heeft ruilt voor een week van leven met een rijk gezin. Deze week was Claire Lee en haar gezin aan de beurt. En plots rijk zijn, blijkt niet zo gemakkelijk. Maar als rijk gezin plots arm worden, is uiteraard nog veel moeilijker.

Lees verder onder de foto.

Claire Lee met haar vier kinderen
Channel 5 Claire Lee met haar vier kinderen

192 euro

Claires normale weekbudget voor haar en haar vier kinderen bedraagt 170 pond (192 euro). Plots kreeg ze een veelvoud daarvan in de schoot geworpen: 3.000 pond. Ze ging samen met haar kroost duur dineren en kocht duur speelgoed voor de kinderen, maar de 3.000 pond kreeg ze niet op. Daarom kocht ze op het einde van de week nog een horloge van 500 pond voor haar oudste zoon.

Claire ging met haar moeder winkelen in de supermarkt en deze keer moesten ze niet elke euro omdraaien. Een peperduur stuk biefstuk, dure extraatjes en luxeartikelen, allemaal verdwenen ze in de winkelkar. De kinderen genoten van pianolessen, paardrijlessen en shoppingtrips. “Het maakt me gelukkig om mijn kinderen gelukkig te zien”, zegt Claire.

Lees verder onder de foto.

Ook dure pianolessen behoorden plots tot de mogelijkheden.
Channel 5 Ook dure pianolessen behoorden plots tot de mogelijkheden.

"Bevoorrecht"

Het gezin Alsoud van cardioloog Mahrous en kinderarts Rana maakte de omgekeerde beweging. Zij trokken in het huis van Claire in met hun vier kinderen. Zij moesten zien te overleven met een gedecimeerd budget. Hun nieuwe buurt bleek veel gevaarlijker dan de luxewijk waar ze vroeger woonden. Een buurjongen kwam hen zelfs zeggen dat ze zich best met messen bewapenden voor ze de straat op trokken. “Ik voel me bevoorrecht dat ik in mijn gezin ben opgegroeid”, vertelt dochter Zain. “Ik heb veel geluk.”

Het gezin Alsoud maakte de omgekeerde beweging.
Channel 5 Het gezin Alsoud maakte de omgekeerde beweging.31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • romy verhove

  In een woord "Amai"

 • Philomena Vanderweyen

  ,Zou dat bedrag niet willen opmaken,ben blij met wat ik heb en dat is geen grote luxe,maar kan de rekeningen betalen en moet niet besparen op verse voeding,ben gezond,dus in mijn ogen ben ik rijk.

 • Katy Franquenouille

  Ik ben ook een alleenstaande moeder met 4 kinderen ik moet rondkomen met 300€ per maand om eten te kopen wie gaat er mij helpen

 • Bart Boenen

  Maak dan minder kinderen hè zeg. Het is trouwens de enige echte remedie tegen het plunderen van onze bol.

 • Erik Neyt

  Goed experiment,ik stel voor dat men dit hier ook eens doet,vooral met de mensen die nu in Onze regeringen zitten,ik krijg steeds de indruk dat die ministers er helemaal geen gedacht van hebben wat het is om met veel minder te moeten rondkomen.