Alle zeven kinderen van Syrisch vluchtelingengezin komen om in brand

Twitter
Alle zeven kinderen van een Syrisch vluchtelingengezin zijn in Canada om het leven gekomen door een brand. De ouders overleefden en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het vuur woedde vorige nacht in een woning in Halifax. Buren meldden dat ze een harde knal gehoord hadden en een vrouw hoorden schreeuwen. Daarna zagen ze de vlammen uit het huis komen. De slachtoffers zouden tussen de drie maanden en 17 jaar oud zijn.

Danielle Burt vluchtte iets na 00.30 uur zelf haar huis uit met haar vier kinderen. “Ik zag de moeder op het gras staan met gebogen handen, allicht was ze aan het bidden. Ze riep dat de kinderen nog binnen waren en dat de hulpdiensten verwittigd moesten worden. De vader zat op de trappen. Volgens mij was hij weer naar binnen gelopen, want hij was zwaar verbrand.”

“We probeerden de brandweer te bellen, maar het duurde lang vooraleer dat lukte. Blijkbaar was iedereen hetzelfde aan het doen”, aldus een andere buurvrouw. “Het vuur verspreidde zich razendsnel. Ik had schrik dat het huis ernaast ook getroffen zou worden, maar dat was gelukkig niet het geval.”

“Het verdriet van die vrouw was eindeloos”, voegt haar man toe. “De politie probeerde haar zo veel mogelijk te helpen. Als ze door haar benen zakte, hielpen zij haar weer recht.”

Brandweermannen kregen het vuur vrij snel onder controle. “Maar het zal een hele tijd duren eer ze zullen verwerkt hebben wat ze daar gezien hebben”, stelt commandant Mike Blackburn.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anne Geerts

  Verschrikkelijk!

 • Warda Chrouaa

  Dat is je reinste nachtmerrie: je kinderen op een levensgevaarlijke vlucht meenemen omdat blijven nog gevaarlijker is, om eindelijk een veilige haven te vinden waarna je complete kroost in 1 ruk van je ontnomen wordt… ik denk niet dat ik dat als moeder mentaal zou overleven… je kinderen zullen geen angst of verdriet meer kennen na vandaag, mama. De enige troost die je nu nog hebt, is dat dit leven tijdelijk is, en je je kinderen weldra zal terugzien.

 • Janneke Alsberg

  Verschrikkelijk, de oorlog in hun land ontvluchten en dan zulk een drama in een veilige omgeving. Geen woorden ervoor.

 • asli ugurlu

  Amaai!niet genoeg meegemaakt?sterkte

 • jef Joossens

  Heel triestig om dit weer te moeten lezen. Houten huizen, tja, als dat vuur pakt gaat het snel.