Exclusief voor abonnees

Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken?

EPA
De Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben de eerste stap gezet richting afzettingsprocedure voor president Trump. Dat doen ze na een omstreden telefoongesprek dat Trump had met de president van Oekraïne. Maar hoe werkt zo een procedure precies? En hoe groot is de kans dat het ooit echt tot een impeachment komt? Hier leest u de antwoorden.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jack Dereder

  Jean De Grande, in de Amerikaanse geschiedenis is het maar 5 keer voorgevallen dat degene die won dankzij het kiessysteem, de populaire vote verloren had. In alle 5 gevallen ware de winnaars Republikeinen: John Quincy Adams, Rutherford Hayes,Benjamin Harrison, w Bush en Trump. Pech rechts onozelaarke.

 • HUGO Wils

  Beroepshalve leerde ik heel wat Amerikanen kennen waarmee ik nu nog goede contacten onderhoud.Ze zijn allemaal unaniem dat Trump Amerika terug sterker heeft gemaakt zowel op militair als economisch vlak.Acht jaar Obama was een ramp voor dit land maar de lefties binnen de democratische partij zijn slechte verliezers.Europa gaat ook nog een veeg uit de pan krijgen als Trump in 2020 wordt herverkozen!Onze verdediging gaan we zelf mogen doen als hij de NATO opblaast!

 • Marianne Van den Lemmer

  De kans dat Trump wordt afgezet is NIHIL. De kans dat hij moeiteloos herverkozen wordt: zeer groot! Dat maak ik op uit de contacten met mijn vrienden in USA.

 • John Stevens

  Afzetting moet met een meerderheid door de Senaat : Republikeinen hebben nog steeds de meerderheid, dus vergeet maar dat hij afgezet gaat worden en kijk maar uit naar november 2020, dat Trump niet vertrokken is tot 2024 !!!

 • Ronny Verachtert

  gewoon alles publiceren van Trump