Alle slachtoffers Brits koelwagendrama terug in Vietnam

Medewerkers van het vliegveld in Hanoi halen de doodskisten uit het vliegtuig waarmee de stoffelijke overschotten werden vervoerd van Londen naar Vietnam.
REUTERS Medewerkers van het vliegveld in Hanoi halen de doodskisten uit het vliegtuig waarmee de stoffelijke overschotten werden vervoerd van Londen naar Vietnam.
De stoffelijke overschotten van alle slachtoffers van het vrachtwagendrama in Groot-Brittannië zijn vanuit Londen teruggevlogen naar Vietnam. Bij het drama kwamen vorige maand in totaal 39 Vietnamezen om het leven.

De lichamen van 23 slachtoffers zijn zaterdagmorgen aangekomen op de luchthaven in Hanoi. Eerder deze week werden al 16 stoffelijke overschotten naar het Aziatische land overgebracht.

Nabestaanden hebben weken moeten wachten op de lichamen, die waren aangetroffen in de koelcontainer van een vrachtwagen. Om de kosten van de repatriëring te kunnen betalen, konden ze leningen afsluiten bij de overheid. Het terugvliegen van een stoffelijk overschot kost omgerekend ongeveer 2600 euro.
De politie in Vietnam heeft tien mensen gearresteerd in verband met het vrachtwagendrama.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.