Alle gewonden na opzettelijk inrijden op publiek Nederlandse autocross zijn Belgen

ANP
De gewonden die naar het ziekenhuis moesten nadat een auto opzettelijk het publiek in reed bij een autocross in het Nederlandse Leende (nabij Eindhoven),  zijn allemaal Belgen. Het gaat om twee mannen, een vrouw en een jongen. De twee verdachten zitten nog vast.

De Belgische gewonden zijn twee mannen van 33 en 44 jaar, een vrouw van 35 en een 14-jarige jongen. De tiener is ontslagen uit het ziekenhuis. De overige landgenoten liepen beenletsel op en liggen nog in het ziekenhuis. Drie andere mensen werden ter plekke nagekeken en hoefden niet naar het ziekenhuis.

21-jarige man 

Een 21-jarige man uit Reuver (Nederlands Limburg) reed zondagmiddag opzettelijk het publiek in bij de Autocross Leende. De oorzaak zou een uit de hand gelopen ruzie om geld zijn. De organisatie van de cross besloot de laatste race van de dag af te blazen en daarop eisten deelnemers hun geld terug. Dat kregen ze niet, waarop de 21-jarige bestuurder besloot het publiek in te rijden met een Opel. De verdachte werd belaagd door een groep van tussen de 20 en 25 personen. Vervolgens werd hij aangehouden door de politie. Een 17-jarige vrouw uit Veghel (Noord-Brabant) werd ook opgepakt. Zij zitten allebei nog vast.

ANP
ANP
ANP
ANP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssen

  Wraakzuchtig en "21-jarige man"? Zegt weeral genoeg, zeker? En opzettelijk inrijden op een mensenmassa is een terroristische AANSLAG met de bedoeling angst te zaaien en zoveel mogelijk dodelijke slachtoffers te kunnen maken,ongeacht het motief!

 • Urbain Schuermans

  woede op onschuldigen afreageren??? wat een helden.

 • Eddy Vermeulen

  Dit is poging meervoudige moord met een voertuig als wapen.

 • Philomena Vanderweyen

  Heel veel sterkte voor de familie van het dodelijk slachtoffer, voor de andere slachtoffers die gewond zijn een spoedig herstel gewenst.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Dat hou je toch niet meer voor mogelijk!!! Opzettelijk het publiek inrijden omdat je je geld niet terugkrijgt?? Dat zijn onschuldige mensen, potverdorie, die hadden dood kunnen zijn.